Veliko hapšenje u Nišu: Odolevao je policiji šest godina, a onda je uhvaćen zbog bizarnog zločina!

12.08.2021

08:27 >> 10:50

0

Autor: M. K.

On je godinama uspevao da umakne policiji

Veliko hapšenje u Nišu: Odolevao je policiji šest godina, a onda je uhvaćen zbog bizarnog zločina!
Copyright MUP

Niška kriminalistička policija uhapsila je serijskog kradljivca Dalibora B. (48) za kojim se tragalo od 2015. godine, kada je pobegao iz leskovačkog zatvora.

Za osumnjičenim je raspisano sedam poternica, a uhapšen je kada je obio jednu ćevabdžinicu u centru Niša.

Prema informacijama do kojih smo došli, Dalibor je izdržavao petomesečnu kaznu u leskovačkom Kaznenopopravnom zavodu zbog krađe, ali je iz zatvora pobegao.

– Ponašao se uzorno i ostvario je pravo na povlastice, uključujuči i odlazak kući vikendom. Nekoliko puta je koristio tu mogućnost, nikada je nije zloupotrebio, svaki put se vraćao na vreme – kazali su u policiji.

On je godinama uspevao da umakne policiji, sve dok nije u noći između utorka i srede obio ćevabdžinicu u centru Niša, koja se nalazi na prometnoj ulici.

Građani su ga uočili i prijavili policiji. Nakon što je uhapšen on je priznao sva krivična dela koja je počinio, kod njega je pronađen obijački alat, a na saslušanju je kazao da je obijao dragstore i apoteke i tako se izdržavao.

On je kazao i da je počinio dvanaest krađa pre nego što je dospeo u leskovački zatvor i da se dugo skrivao od policije.

Pročitajte još:

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva određeno mu je zadržavanje do 48 sati. nakon čega će s krivičnom prijavom biti priveden nadležnom tužiocu, a zatim sudiji za prethodni postupak koji će odlučiti o daljem pritvoru.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike