Vladimir Putin: U kojim jelima uživa predsednik Rusije i da li je možda za svoj rođendan "zgrešio" uz ovu tortu?

08.10.2021

12:50

0

Znatiželja je uvek velika kada je reč o privatnom životu poznatih ličnosti, a ovog puta portal "Russia Beyond" vam otkriva tajne Putinovog jelovnika

Vladimir Putin: U kojim jelima uživa predsednik Rusije i da li je možda za svoj rođendan "zgrešio" uz ovu tortu?
Copyright Profimedia

Vladimir Putin je juče, 7. oktobra, napunio 69 godina, a javna je tajna da veoma vodi računa o tome šta, kada i koliko jede.

Kada god vidimo ruskog lidera, posebno na fotografijama na kojima je u manje formalnim izdanjima, priznaćemo da izgleda odlično, naročito u poređenju sa većinom svojih vršnjaka. Portal "Russia Beyond" navodi da najmoćniji lider sveta i te kako vodi računa o ishrani, jer doručkuje kao kralj, ruča kao princ, a večera kao siromah.

Putin za doručak jede kašu, tvorog (ruski mladi rastresiti sir) sa medom i sirova preрeličja jaja. Tako su bar pričali novinari ruskog TV kanala NTV, koji su pre nekoliko godina doručkovali sa predsednikom.

Profimedia
 

Takođe, tada smo saznali da Putin rado popije sok od rena i cvekle, ali i da, umesto ovsene kaše, radije jede kašu od heljde.

- Volim povrće, a najviše paradajz, krastavac i zelenu salatu. Ako mogu da biram između mesa i ribe za ručak, izabraću ribu, ali volim i jagnjetinu - rekao je Putin, i dodao da ne voli slatko, iako s vremena na vreme pojede sladoled, i to od pistaća ili šumskih jagoda.

Jedan od omiljenih restorana u kojima voli da ruča je i sanktpeterburško "Predvorje". Tamo obično jede mešano meso, goveđi jezik, kobasicu, svinjetinu i ćufte, a voli i dimljenu ribu jesetru sa limunom i maslacem.

Predsednik Rusije skoro nikada ne večerava.

- Ро рodne se trudim da pojedem voće i popijem kefir, kada je to moguće, a kada nije, draže mi je da ne pојedem ništa - kaže Putin.

Kuvar iz Kremlja Anatolij Galkin rekao je da ruski predsednik voli da popije čašu vina ili piva, a veoma retko i čašicu votke ili konjaka posle dobrog ručka.

Inače, ono u čemu uživa još od detinjstva su pite. Voli ih i sa kupusom, mesom i pirinčem. Osim što vodi računa o ishrani, Putin redovno i vežba. Svakog jutra pliva dva sata, а onda još sat vremena diže tegove u teretani, tako da ne treba da čudi što je i u sedmoj deceniji u savršenoj formi.

Profimedia
 

Svi koji pomno prate svaki Putinov korak kažu da je ovo njegova omiljena torta, piše najzena.rs. Da li je to zaista tako, ne možemo da potvrdimo, ali sa sigurnošću možemo reći da je torta veoma ukusna.

Čokoladna torta sa kuglicama od kokosa

Potrebno je:

Za kokos loptice: 250 g krem-sira, 50 g šećera u prahu, 3 kašike gustina, 50 g kokosa, 2 žumanceta

Za biskvit: 2 kaške brašna, 6 belanaca, 4 žumanceta, 30 g šećera, 2 kašike kakaoa, 2 kašike gustina, 100 g čokolade, prašak za pecivo, vanilin šećer

Za glazuru: 200 g čokolade, 3 kašike kiselog mleka

Priprema:

Pomešajte krem-sir, šećer, gustin, kokos i žumanca. Umutite mikserom i ručno pravite kuglice, pa ih poređajte po dnu kalupa u kojem ćete da pečete tortu. U drugoj posudi umutite žumanca sa polovinom šećera, pa dodajte otopljenu čokoladu. Posebno umutite belanca s ostatkom šećera, pa ih dodajte u smesu od čokolade.

U drugoj činiji pomešajte kakao, brašno, gustin, prašak za pecivo i vanilin šećer, a zatim ovu suvu smesu pomešajte sa čokoladnom smesom. Sve dobro izmešajte pa prelijte preko kuglica i stavite u rernu koja je zagrejana na 180 stepeni da se peče oko 35 minuta.

Pečen kolač prelijte glazurom od otopljene čokolade i kiselog mleka.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. R.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike