Zvezdi sreće nema dok Pavkov opet ne proradi, Dioni počne da daje golove, a ritam je paklen

28.10.2021

13:27

0

Više je nego jasno da su golovi najveći problem Dejana Stankovića

Zvezdi sreće nema dok Pavkov opet ne proradi, Dioni počne da daje golove, a ritam je paklen
249263892_10159929924389884_8085820604887068084_n - Copyright Promo/FK Crvena zvezda

Veliko iznenađenje, pravu senzaciju napravio je Radnik, pobedivši Crvenu zvezdu u Superligi.

Branilac titule poražen je prvi put još od sredine juna prošle godine, pa je ovaj rezultat bio prava senzacija. Surduličani su čak imali prednost od 2:0, a da ublaži poraz uspeo je El Fardu Ben kome je ovo peti gol u sezoni, u nacionalnom šampionatu.

Od ofanzivca sa Komora bolji golgeterski učinak ima samo Aleksandar Katai sa šest. Mirko Ivanić je dao golova koliko i Ben. Učinak pomenutog trojca je nešto malo već od polovine datih golova u dosadašnjih 13 utakmica. To je 30, s tim da treba da se naglasi da je taj skor u velikoj meri popravljen u Lazarevcu, kada je ekipa Dejana Stankovića slavila sa čak 7:1.

U toj utakmici Milan Pavkov dao je dva gola (jedan dao i Čukaričkom) i to bi bilo sve od visokog napadača kada je reč o učinku u Superligi. Doduše, treba biti i realan, pa reći da su postojali i objektivni problemi (korona) zbog kojih nije mogao da igra, ali baš tu se pojavljuje problem.

Učinak ostalih špiceva…

Očekivalo se mnogo više od Luisa Dionija koji je gol u Srbiji dao samo Novom Pazaru, a četiri gola ukupno od dvojice koja bi trebalo da budu "prve violine" u špicu je premalo.

Prosek Pavkova je na primer - gol na 142 minuta, od ukupnih 427, a Dionijev još gori. Imao je minutažu od 432 minuta i dao samo taj jedan gol Pazaru u pobedi koja je bila veoma ubedljiva (4:0) i to sa bele tačke. A Francuzu je potrebna i dodatna pomoć, što je priznao i šef struke kluba iz Ljutice Bogdana.

Promo/FK Crvena zvezda
 

- Dioni se bolje snalazi kada su dva napadača ili špica u igri - kazao je Stanković uoči gostovanja Radniku.

Rišairo Živković je takođe igrač od koga se mnogo očekuje, ali je za sada bez konkretnog učinka, dok Marko Lazetić još nijednom dobio šansu u svih 90 minuta. Igra pomalo, koliko situacija dozvoljava. Uostalom, od njega ni ne treba očekivati da spasava sezonu.

A spas sigurno leži na severu Evrope. Mnogo je puta rečeno da će Ohi Omoižuanfo Zvezdi doneti mnogo, pošto je za Molde već dao 27 golova. Na njega će Stanković morati da čeka do zime, a do tada će u Ljutice Bogdana postojati bojazan da se prednost Partizana ne uveća. Možda budu dovođeni igrači i na drugim pozicijama, ali je očigledno najveći problem u efikasnosti napadača, pošto odbrana funkcioniše solidno. Primljeno je osam golova.

Trenutno, crno-beli imaju pet bodova više, a ako pobede Metalac razlika će biti i osam, ali uz utakmicu više. Ipak, znamo da su u srpskom fudbalu "plusevi" od pet ili osam bodova prilično veliki nekada i nedostižni.

Zvezdinu situaciju dodatno otežava status Kataija, za koga se još definitvno ne zna kada će ponovo na teren.

A u narednih skoro mesec i po crveno-bele čeka mnogo bitnih utakmica. U sedam dana igraće sa Radničkim, Midtjilandom (Liga Evrope) i Vojvodinom, a zatim sledi pauza zbog obaveza reprezentacija. Posle tog kraćeg predaha, sledi novi "pakleni" ritam.

Od 20. novembra, pa do 9. decembra igraće protiv Mladosti, Ludogoreca, Spartaka, Napretka i Brage. Ako je za utehu, najveći deo posla vezan za plasman u nokaut fazu u Ligi Evrope je obavljen, ali ne i ceo. Tako da će i na te mečeve odlaziti mnogo snage i koncentracije, a sada je u Superligi posle poraza u Surdulici sve drugačije. Novi gubitak bodova ne dolazi ni pod razno.

Upaljen je alarm, pošto bi novi eventualni kiks dodatno i negativno uticao na plan za odbranu titule. Zbog toga, efikasnost napadača mora da se poboljša. Za crveno-bele je dobro što su Katai, Ivanić i Ben efikasni, ali je očigledno da to nije dovoljno. Dok ne proradi Pavkov, ponovo i na duže staze i Dioni, konačno, izgleda da za Zvezdu sreće nema.

Prvi sledeći test je u nedelju protiv Radničkog 1923, tima koji je kao i Radnik u donjem delu tabele.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike