Da li je sudija oštetio Partizan, evo šta kaže ekspert!

20.04.2024

22:22

1

Autor: A. S.

On nema dileme

Da li je sudija oštetio Partizan, evo šta kaže ekspert!
Zdravko Jokić - Copyright TV Arena sport

Nakon 173. večitog derbija, u kome je večeras Crvena zvezda upisala pobedu rezultatom 3:2, dugo će se govoriti o sudijskim odlukama.

Crno-beli su bili bučniji posle meča, pa su naveli da zbog sudije možda neće igrati polufinale Kupa Srbije, koje je na programu u sredu, a iz tabora domaćina se na pomenutu temu nisu oglašavali.

Partizan između ostalog nije bio zadovoljan odlukom glavnog arbitra Pavla Ilića zbog potencijalnog prekršaja nad Svetozarom Markovićem kod izjednačujućeg gola crveno-belih.

Sudijski ekspert, Zdravko Jokić je nakon meča za TV Arenu sport analizirao odluke sudija i istakao da po njemu nije bilo faula u pomenutoj situaciji.

- Ovde imamo jednu situaciju koja izaziva kontroverze. To će treneri bolje da znaju, mislim da je odbmbeni igrač dozvolio da mu igrač uđe iza leđa i da se bori za poziciju. Dolazi do kontakta, sada koliko je taj kontakt bio intenziteta to je sudija mogao da uvidi na terenu. Kada se radi komunikacija VAR-a i sudije, postavlja se pitanje zašto on nije gledao. VAR kaže da on opiše situaciju, a ako postoji drugo mišljenje on poziva sudiju da pogleda - rekao je Jokić i dodao:

- On nije išao da vidi jer se potpuno složio sa VAR-om. Ovde nismo videli dobro situaciju, čak je možda došlo do proklizavanja. Ja govorim o ovome sada, da li je bilo guranja rukom, laktom ili samo kontakt, ruka na telu. Da li je ovde bilo odgurivanje, nije sigurno.

Što se drugog penala tiče, Jokić smatra da sudija nije pogrešio.

- On prvo udara loptu, ne izbija je totalno, koja se odbija do Bukarija. Posle podiže nogu visoko, i sapliće igrača.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike