Martinez postao heroj Aston Vile, a u igri ga sačuvalo malo poznato pravilo: Ni Stojković sa dva žuta nije napustio derbi!

19.04.2024

08:45

0

Autor: A. S.

Temperamentni Argentinac ponovo provocirao i igrao se sa sudbinom

Martinez postao heroj Aston Vile, a u igri ga sačuvalo malo poznato pravilo: Ni Stojković sa dva žuta nije napustio derbi!
Emilijano Martinez - Copyright Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Emilijano Martinez sinoć je postao heroj Aston Vile. O potezima Argentinca u penal seriji tokom četvrtfinala Lige konferencija bruji cela Evropa, ali nije samo to.

Sjajan je bio Martinez na golu protiv Lila, koji je u regularnom dvomeču okončan sa 3:3, pa je podsetio na sebe iz velikog finala Svetskog prvenstva u Kataru, kada je proglašen najboljim golmanom Mundijala.

Međutim, i sada kao i tada, Martinez je provocirao, zbog čega je zapravo i bio u centru pažnje.

Najpre je uspeo da izazove reakciju prvog izvođača Nabila Bentaleba, a potom i kapitena Lila, Bendžamina Andrea, pa je usledilo slavlje.

Međutim, Argentinac je poznat po svom temperamentu, pa je u penal seriji ušao i u konflikt sa navijačima, a po završetku imao poruku i za njih - prst na usta i ples, poput onog u Kataru.

E ono što je naročito bilo zanimljivo tokom ovog susreta jeste to da je Martinez dobio dva žuta kartona, ali nije isključen.

Prvi žuti je dobio tokom meča, dok je zadržavao vreme, a drugi zbog poteza prema publici, međutim, jedno pravilo ga je sačuvalo diskvalifikacije, pa će biti u prilici da brani u polufinalu protiv Olimpijakosa.

- Penali u ovom slučaju nisu sastavni deo igre i kad golman dobije žuti karton, ne računa se za isključenje. Morao bi da dobije dva žuta kartona prilikom šutiranja penala da ne bi dalje mogao da ih brani, što znači da se ne sabiraju onaj iz igre i onaj dobijen prilikom izvođenja jedanaesteraca - navodi se u pravilniku.

 

 

Inače, ovo pravilo je pre tri godine privuklo veliku pažnju i na meču Kupa Srbije, i to u derbiju. Tada je Vladimir Stojković, koji je već imao žuti karton iz igre, naseo na provokaciju Nikole Krstovića u penal seriji, zbog čeka je dobio još jedan žuti karton.

Ni on, kao ni Martinez nije isključen, ali za razuliku od Argentinca, nekadašnji čuvar mreže nacionalnog tima Srbije, nije bio heroj.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike