Zvezda napravila odlučujući korak ka tituli! Crveno-beli preokrenuli protiv Partizana, a o suđenju će se sigurno pričati (VIDEO)

20.04.2024

20:16

0

Autor: 24sedam

Velika drama na Marakani rešena je nakon 120 minuta

Zvezda napravila odlučujući korak ka tituli! Crveno-beli preokrenuli protiv Partizana, a o suđenju će se sigurno pričati (VIDEO)
Samed Baždar - Copyright MN Press

Odigran je i 173. "večiti derbi" i trajao je oko 120 minuta. U prvom kolu plej-ofa Crvena zvezda je dočekala Partizan i pobedila sa 3:2.

Tako je povećala prednost na deset bodova i verovatno odbranila titulu, ali nema sumnje da će se i posle ovog derbija mnogo polemisati.

Bilo je VAR intervencija, poništenih giolova i spornih situacija.

Tako da je jasno da će se o arbitraži Pavla Ilića pričati u narednim danima.

Poveli su crno-beli u 11. minutu, golom Sameda Baždara, a samo pet minuta kasnije izjednačio je Gelor Kanga, posle penala koji je iznudio Mirko Ivanić. Severina je u 56. minutu dao veoma efektan gol, za novo vođstvo.

Zatim je Aleksandru Kataiju poništen gol, u 68. minutu zbog ofsajda. Onda, u 90. minutu Šerif Ndijae doneo izjednačenje, mada se i ta situacija proveravala.

Onda, u šestom minutu nadoknade Aleksandar Katai je pogodio sa bele tačke, posle penala koji će sigurno izazvati nove polemike.

Podsetimo, već u sredu (19.00) zakazan je novi okršaj dva tima. Opet će se igrati na "Rajku Mitiću", ali u polufinalu Kupa Srbije.

Startne postave su bile sledeće. Za Crvenu zvezdu: Glazer, Rodić, Spajić, Dragović, Mijailović, Stamenić, Kanga, Hvang, Bukari, Ivanić, Šerif, a za Partizan: Krunić, Stojković, Marković, Kovačević, Antić, Ovusu, Kastiljo, Zahid, Goh, Severina , Baždar.

Mada treba reći i da je uoči početka meča nastala prava zbrka. Već se znalo da Igor Duljaj nema pravo da vodi ekipu, pa se očekivalo da na klupi bude Albert Nađ. Ali onda se pojavila vest da je njemu pozlilo, pa se očekivalo da ulogu stratega preuzme Bojan Zavišić, kao iznuđeno rešenje. Na deset minuta do početka, usledila je nova informacije iz crno-belog tabora, da će Nađ ipak biti na klupi.  

Meč je kasnio nekoliko minuta zbog dima, od pirotehnike na obe tribine. Ono što je bilo primetno je da je Grobara bilo manje nego na derbiju odigranom u martu. Bili su raspoređeni u dve grupe, na jugu, kao i u ograđenom delu između juga i istoka.

Uvodni minuti su pripali Partizanu, jednom je Omri Glazer morao dobro da se namuči posle šuta Baždara, ali je nešto kasnije u roku od dva minuta bilo opasno ispred gola Miloša Krunića. Jednom je Ndijaeu odbranjen šut, a onda je Marko Stamenić loše zahvatio loptu. Onda je i Osman Bukari sa pet metara bio neprecizan. Tako da je od samog početka meča bilo veoma uzbudljivo.

I prilično rano viđen je prvi gol, i to u mreži Glazera, a strelac je bio Baždar glavom, posle centaršuta Aranđela Stojkovića. Posle tog 11. minuta, nije se dugo čekalo na izjednačenje. Kanga je u 16. minutu uspešno izveo penal, mada je Krunić pogodio stranu i imao loptu na ruci. Ali ipak nije odbranio. Pre toga, Krunić je skrivio penal, pošto je oborio Mirka Ivanića, koji je iskoristio grešku Bojana Kovačevića. Tako da je reakcija Krunića koji menja povređenog Aleksandra Jovanovića bila jedino što mu je preostalo.

U 28. minutu, umalo novo vođstvo Partizana. Ipak, šut Goha iskosa sa leve strane završio je na bližoj stativi Glazerovog gola. U narednim minutima, opasno je bilo pred golom Krunića, ali su Bukari i Ivanić bili neprecizni.

Tako da su posle prvih 45 minuta, navijači mogli da budu zadovoljni. Prema zvaničnim podacima bilo ih je 37.465 na stadionu.

Na početku drugog poluvremena Milana Rodića je zamenio Naser Điga. Za razliku od Vladana Milojevića, Nađ (odnosno Duljaj) nije menjao. Usledio je novi prekid, od nekoliko minuta, a razlog je opet bio dim. I to zbog bakljade Delija. U 56. minutu, je viđena nova bakljada, ali su tada Grobari imali razlog. Severina je sa desne strane poslao loptu u dalji ugao Glazera koji se bacio, ali nije odbranio. Pre nego što je završila u mreži, lopta je pogodila i stativu.

U 59. minutu, umesto Kange na terenu je bio Aleksandar Katai. U 66. minutu, Stamenić nije iskoristio šansu, a onda je usledila i dvostruka izmena u Partizanu. Umesto Denila Kastilja koji se pre toga povredio u sudaru sa Krunićem, ušao je Mateja Stjepanović. A umesto Baždara ušao je oporavljeni Saldanja.

U 68. minutu, novo uzbuđenje i na kratko radost zvezdaša. Posle gužve ispred gola Krunića, Katai je ubacio loptu iza linije, ali je pogodak ipak poništen. Posle VAR konsultacija, utvrđeno je da je akciji prethodio ofsajd. U 77. minutu, Kalulu je zamenio Goha, a Aleksandar Filipović Stojkovića. Odmah zatim, Piter Olajinka je zamenio Ivanića.

U 85. minutu, velika gužva ispred gola Krunića. Golman crno-belih je posle šuta zakačio loptu, pa je ona pogodila stativu. A onda se Bukari propisno obrukao, jer nije ubacio loptu u 100-odstotnoj šansi.

U 88. minutu, Severina je ustupio mesto Bibarsu Nathu. Ipak, u 90. minutu, Ndijae je spasio crveno-bele, za 2:2. I tada se situacija proveravala u VAR sobi. I na kraju je odlučeno, da je gol ipak regularan. Usledila je nova gužva, a Grobari su skandirali "izlazite napolje..." Na taj način su "savetovali" ekipu da napusti teren zbog gola koji po njima nije bio regularan.

U šestom minutu nadoknade, dosuđen je penal za Zvezdu. Oboren je Bukari, ali ovu situaciju činilo je spornom gde je napravljen penal, da li u ili van kaznenog prostora. Lopti je prišao Katai i bio uspešan. Ubrzo su šansu dobili i Nemanja Milunović i Žan Filip Kraso.

Inače, sudijska nadoknada je bila 15 minuta, mada se igralo i koji minut više.

Bilo je čarki uoči poslednjeg zvižduka, mada je sudija Ilić sve brzo smirio.

Blog uživo:

KRAJ: Zvezda posle velikog preokreta pobedila Partizan sa 3:2

95. minut - Zvezda dobija i drugi penal, i dolazi do totalnog preokreta na meču sa Partizanom. Sa bele tačke bio je precizan Katai. Ludnica na Marakani.

Sudija odlučio da će se igrati još 15 minuta, zbog nekoliko prekida. Skoro se nije dogodilo da je neki meč toliko produžen.

90. minut - GOOOL, Zvezda u poslednjim minutima regularnog dela stigla do izjednačenja preko Ndijaje, koji je potkačio loptu, i savladao golmana Krunića. Igrači Partizana ne mogu da prihvate ovu odluku, jer misle da je igrač crveno-belih pre toga napravio prekršaj nad Markovićem. Ponovo prekid na Marakani.

84. minut - Neverovatna prilika za Zvezdu. Hvang je šutirao sa nekih 20 metara, ali je lopta pogodila u stativu, pritom loptu je zakačio fantastičan Krunić. Posle toga, i Ndijaje je šutirao, ali je lopta otišla pored gola.

76. minut - Imao je Kalu zrelu šansu za Partizan, ali odbrana Zvezde je dobro intervenisala i loptu poslala u korner.

68. minut - VAR je sada odlučivao o golu Zvezde. Sudija je ipak odlučio da je Bukari bio u ofsajdu, i pogodak Kataija je poništen.

66. minut - Saldanja ulazi na teren, izlazi strelac prvog gola Baždar.

55. minut - Meč je prekinut, jer je došlo do sudara između golmana Partizana Krunća i Kastilja, odmah je ušla medicinska služba. Pod hitno mora promena. Meč se nastavlja posle nekoliko minuta.

53. minut - Velika šansa za Zvezdu, Stamenić je odlično asistirao, lopta je stigla do Ndijaje, koji je sa pet metara šutirao glavom, ali odlična intervencija Krunića.

51. minut - Kakav gol Severine sa nekih 15 metara iskosa, odlično je šutirao, lopta je imao efe, i Glazer je mogao samo da gleda kako lopta ulazi u gol.

48. minut - Prekinut meč zbog bakljade. Svi na terenu čekaju da se se raziđe dim. 

Kreće drugo poluvreme:

45. minut - Zicer za Bukarija, izao je sam pred golmana Krunića, ali je odlično intervenisao čuvar mreže crno-belih.

43. minut - Čini se da je intenzitet fudbala malo pao, ali i dalje je više lopta na polovini Partizana. Crveno-beli imaju više loptu u svojim nogama.

36. minut - Nova šansa za crveno-belih. Bukari je šutirao sa nekih 15 metara, ali lopta je prošla pored desne stative. Čini se da Zvezda diktira tempo, i sve je opasnija po gol Partizana.

30. minut - Ivanić je imao lepu priliku sa desne strane, ali je šut bio neprecizan, Ndijaje i Bukari ljuti, što njima nije poslao pas, koji su bili u boljoj prilici.

27. minut - Još jedna velika šansa za Partizan. Goh jer odlično prošao po strani, ušao u šesanesterac, šutirao, ali je lopta pogodila stativu. Ovo je jedan od boljih derbija poslednjih godina. 

23. minut - I dalje gledamo fantastičan fudbal, oba tima igraju otvoreno i publika na Marakani uživa u spektaklu. Pršti na sve strane. 

15. minut - Goool, Zvezda iz penala preko Kange stiže do izjednačenja. Kakav derbi, pršti na sve strane.

10. minut - Goool, Partizan poveo preko Baždara, koji je glavom savladao Glazera, i doneo neviđenu radost Grobarima.

8. minut - Kakva šansa za Zvezdu. Bukari je imao najzreliju priliku za gol, Bukari je pomešao trojicu fudbalera Partizana, ali sa pet metara je bio neprecizan. Gledamo odličan fudbal.

5. minut - Odličan početak derbija, dve šanse na obe strane. Stamenić je imao zrelu šansu za Zvazedu, ali udarc je bio suviše slab i otišao u iza gol linije.

3. minut - Prva šansa za Zvezdu, Ndijaje je šutirao, ali lako je zaustavio udarac golman Partizana Miloš Krunić.

1. minut - Šansa za Partizan, Severina šutirao sa 15 metara, ali lopta je otišla pored leve stative. Kakva šansa Baždara odmah u sledećem napadu, ali lopta nije prešla gol liniju. Mnogo bolji početak crno-belih u večitom derbiju.

Navijači pirotehničkim sredstvima "zapalili" stadion, meč kasni nekoliko minuta. Igrači spremni na terenu.

Kreće 173. večiti derbi

17.50 - Veleobrt. Alebrt Nađ će ipak voditi Partizan protiv Zvezde. Stigao je u svlačionicu. 

17.39 - Mitrović stigao na Marakanu. Svi hteli da se slikaju sa srpskim napadačem.

17.31 - Nesvakidašnja situacija se dogodila pred večiti derbi i to fudbaleru Zvezde Geloru Kangi, koji je pokušao da stigne na stadion, ali je bio zaustavljen od organa reda i mira, pa je morao da napusti vozilo kako bi im objasnio da je on jedan od učesnika

17.20 - Gužva ispred stadiona Marakana, očekuje se veliki broj navijača na našem najvećem stadionu.

17.03 - Prema informacijama TV Arene Albert Nađ neće sedeti na klupi Partizan. Pozlilo mu, odveden u Urgentni centar. Njega će zameniti Bojan Zavišić

Sastavi za večiti derbi

17.01 - Crvena zvezda: Glazer - Rodić, Spajić, Dragović, Mijailović - Stamenić, Kanga, Hvang, Bukari, Ivanić - Šerif.

Partizan: Krunić - Stojković, Marković, Kovačević, Antić - Ovusu, Kastiljo, Zahid, Goh, Severina - Baždar.

16.55 - Sudije sat i po pre početka utakmice izašle na teren, kako bi osetili atmosferu na Marakani.

16.48 - Fudbaleri Partizana stigli na Marakanu

15.35 - Korteo Grobara krenuo ka Marakani!

16.15 - U Ljutice Bogdana su već propustili navijače

16.12 - Pogledajte kamere 24sedam da izbegnete gužvu i ne kasnite na meč.

16.00 - Autokomanda i Ljutice Bogdana zatvorene. Snage bezbednosti kontrolišu da sve protekne u najboljem redu pred početak derbija

15.35 - Na Autokomandi mirno

 

14.47 - Poznati detalji sukoba navijača. Dve osobe su prema pisanju Informera, teško ranjene, uhapšeno je oko 50 osoba.

13.59 - Oko stadiona Marakana četiri sata pred početak utakmice sve je mirno, nema nikakve gužve, saobraćaj funkcioniše u najboljem redu.

 

13.24 - Tuča Grobara i Delija, policija odmah reagovala

Tanjug/Marko Đoković
 

Navijači Crvene zvezde i Partizana sukobili su se u danu 173. večitog derbija na stadionu "Rajko Mitić". Veće grupe navijača su se sukobile kod Vukovog spomenika gde je deo njih koristio i štangle i udarao i po lokalima. Policija je reagovala i uhapsila više učesnika izgreda, a na snimcima Nova.rs se vidi i kako policajci tuku neke od mladića na ulici.Sve je potrajalo nekoliko minuta, a desilo se na raskrsnici ulica Ruzveltove i Kraljice Marije u blizini studentskog doma „Kralj Aleksandar“.

 

12.31 - Partizan javno prozvao sudiju Pavla Ilića

Crno-beli su u susret ovom meču, do kog je ostalo nešto manje od šest sati putem svojih javnih glasila objavila i jedan promotivni video. Tokom tog video snimka, oni su u prvi plan istakli i glavnog arbitra Pavla Ilića, koji je delio pravdu i na prethodnom 172. večitom derbiju.

12.10 - Ljubimac Delija progovorio o Baharu nekoliko sati pred večiti derbi

MN Press
Barak Bahar

Bivši desni bek Crvene zvezde, Filip Stojković, osvrnuo se na igru svog boljenog klub u eri izraelskog trenera Baraka Bahara (više o tome pročitajte OVDE).

11.08 - Interesovanje za derbi nije kao u martu

Marotvski okršaj između Crvene zvezde i Partizana, u okviru 24. kola Superlige, bio je jedan od najposećenijih u poslednjih deset godina. Na tribinama stadiona Rajko Mitić, barem prema zvaničnim podacima, okupilo se 48.211

Mesec dana kasnije interesovanje nije takvo. Može sve da se promeni u toku današnjeg dana, ali već sada se može konstatovati da će poseta biti manja nego u martovskom duelu.

11.04 - Kladionice favorizuju domaćina

Kvota na pobedu Zvezde na večerašnjem susretu iznosi svega 1,45! Sa druge strane, nerešen ishod tipuje se kvotom 4,80, a trijumf Partizana meri se kvotom 8,00.

09.56 - Statistika na strani Crvene zvezde

​Od ukupno 172 prvenstvene utakmice između crveno-belih i crno-belih, današnji domaćin ima bolju statistiku. Crvena zvezda slavila je na 67 mečeva, 57 utamica završeno je remijem, dok je Partizan pobedio u 48 navrata. Gol razlika je na strani kluba iz Ljutice Bogdana i  iznosi 237:203.

Zdravstveni bilten

Oba tima su u problemu pred ovaj susret. U gostujućem taboru brinu zbog stanja povrede golmana Aleksandra Jovanovića, dok je domaćin u nedoumicama oko sastava, koje će biti rešene nakon konsultacija sa lekarom.

Reč trenera

Vladan Milojević pred okršaj sa Partizanom:

- Ulazimo u fazu mini prvenstva. Za 21 bod se borimo, Čestitam ekipama koje su izborile plasman u plej-of. Posle Partizana nas očekuje još teških utakmica.U igri je 21 bod, nema tajni, zna se kako se igra derbi. To je praznik fudbala. I nadam se da ćemo da ponovimo igru dostojnu derbija - naveo je Milojević.

FK Crvena zvezda
 

Igor Duljaj pred derbi:

- Ova utakmica kao i sve druge može mnogo toga da reši. Svaki derbi je po sebi posebban, ova utakmcia moće mnogo toga da reši. U sredu je takođe posebna utakmica koja može doneti borbu za trofej. Mi se pripremamo za prvu narednu, a to je sutrašnja - rekao je na jučerašnjoj konferenciji trener crno-belih.

Youtube printscreen/FK Partizan Beograd
 

 

Kako je već poznato, Igor Duljaj neće voditi ekipu Partizana zbog suspenzije.

U ovoj sezoni, Zvezda nema pobedu u derbiju, što je dodatan motiv timu iz Ljutice Bogdana. Na tabeli je u ovom momentu slika jasna, Zvezda vodi sa 77 bodova, Partizan ima sedam manje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike