Senzacija u Surdulici! Radnik šokirao Zvezdu i žestoko joj uzdrmao šampionski tron!

27.10.2021

16:54

0

Autor: A. Š.

Šampion razočarao na jugu Srbije

Senzacija u Surdulici! Radnik šokirao Zvezdu i žestoko joj uzdrmao šampionski tron!
249263892_10159929924389884_8085820604887068084_n - Copyright Promo/FK Crvena zvezda

Radnik je napravio, možda, i senzaciju sezone! Posle velike borbe i 99 minuta, Surduličani su na svom stadionu savladali šampiona Crvenu zvezdu - 2:1 (1:0).

Nagrađeni su izabranici Dušana Đorđevića na kraju za odlično izdanje i ogromno zalaganje protiv favorizovanog rivala, koji većim delom meča nije ličio na ekipu koja pretenduje na zimovanje u Ligi Evrope.

Daleko od toga da se izabranici Dejana Stankovića nisu trudili ili dovoljno zalagali, ali jednostavno večeras potpuno terensku inicijativu nisu uspeli da materijalizuju konkretnijim akcijama, kojima bi ugrozili, danas maestralnog golmana domaćih Ranđelovića, koji je uz Bogdanovskog junak najveće pobede u istoriji Radnika.

Promo/FK Crvena zvezda
 

Većim delom meča crveno-beli su delovali bezidejno u napadu. Uglavnom preskačući sredinu terena, pokušavali su fudbaleri srpskog šampiona da pritisnu poslednju liniju Radnika, koja je dobila većinu vazdušnih duela sa Zvezdinim fudbalerima, koji su na drugoj strani terena ostavljali previše prostora domaćinu da ih ugrozi iz kontranapada.

I upravo je tako Radnik došao do prednosti. Igrao se 14. minut kada je Kanga izgubio loptu na centru terena, a brzonogi Bogdanovski posle prodora po desnoj aut liniji je pronašao potpuno usamljenog Spasića, kojem sa sedam metara nije bilo teško da matira Borjana.

Promo/FK Crvena zvezda
 

Šokantan gol domaćih nije promenio odnos snaga na terenu, kao ni samu igru. Možda i iznenađujuće, fudbaleri Radnika se nisu povukli u svoj kazneni prostor, već su nastavili da vrebaju svoju priliku, dok Stankovićevi puleni nikako nisu uspevali da povežu nekoliko dodavanja po zemlji i dođu u priliku da ozbiljnije priprete sjajno organizovanoj defanzivi domaćina.

Na početku drugog poluvremena Zvezdin strateg je napravio trostruku promenu. Gajić, Krstičić i, najviše, Pavkov, uneli su dodatnu energiju u igru crveno-belih, koji su drugi put kapitulirali u jeku svojih ataka ka golu Radnika. 

Ponovo je sevnula kontra po desnoj strani. Ponovo je Bogdanovski pretrčao pola terena, proigrao Spasića, čiji šut je iskosa sa leve strane Borjan ovoga puta uspeo da ukroti. Ipak, na odbijenu loptu natrčao je Lukić i u 54. minutu usmerio Radnik ka istorijskom trijumfu.

Šok crveno-belih je, ipak, bio kratkog daha. Samo tri minuta kasnije, Ben je dao "veštačko disanje" grogiranom šampionu, pošto je iz peterca krunisao akciju iz slobodnog udarca, koji je izveo Kanga, a asistirao Pavkov.

Promo/FK Crvena zvezda
 

Potpuno očekivano, usledila je totalna ofanziva fudbalera u crveno-belim dresovima, koji su sa svih strana napali Radnik. "Duvalo" je sa svih strana u kaznenom prostoru Surduličana, ali konstantno "nabijanje lopte na palac" na kraju nije pomoglo Zvezdi da dođe barem do boda, za šta najveće zasluge pripadaju mladom Ranđeloviću, koji je u nekoliko navrata brilijantnim paradama sačuvao mrežu posle pokušaja Dragovića i Živkovića, kojem je u 85. minutu nedostajalo i sreće, pošto je u petercu šutirao glavom i pogodio stativu.

RADNIK: Ranđelović – Hodžić, Radmanovac, Simonović, Bogdanovski (79. M. Petrović, 89. Medić), Lukić, Oreščanin (89. Malešević), F. Petrović (60. Biber), Stojanović, Spasić - Milovanović.

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Gobeljić (72. Živković), Dragović, Degenek (46. Gajić), Eraković - Sanogo, Kanga, Falko (46. Krstičić), Ivanić - Ben (77. Lazetić), Dioni (46. Pavkov).

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BLOG UŽIVO:

KRAJ. Radnik je Crvenu zvezdu pobedio 2:1.

90+5 - Ranđelović je heroj Radnika. Dragović je sjajno šutirao sa 16 metara, a golman Radnika je maestralnom paradom sprečio siguran gol.

90. MINUT - Igraće se još sedam minuta.

89. MINUT - Medić je zamenio Petrovića, a Malešević Oreščanina.

85. MINUT - Stativa! ivanić je centrirao sa leve strane, Živković je šutirao glavom, ali je lopta pogodila stativu i otišla u gol aut.

83. MINUT - Dve sjajne prilike za Zvezdu, ali je pokušaje Dragovića i Živkovića zaustavio Ranđelović.

Promo/FK Crvena zvezda
 

77. MINUT - Stanković pravi poslednju izmenu. Bena je zamenio Lazetić. Minut kasnije izmena i kod domaćih, Bogdanovskog je zamenio Petrović.

72. MINUT - Nova promena u Zvezdi. Rišario Živković menja Gobeljića.

68. MINUT - Zvezda konstantno napada Radnik, ali domaći koriste i najmanju priliku da iz kontri ugroze Borjana. Žuti karton je dobio Krstičić.

60. MINUT - Menjaju i domaći. Lukića i Petrovića zamenili su Subotić i Biber.

57. MINUT - GOOOOL! Ben smanjuje na 2:1. Nije dugo trajalo veliko vođstvo Radnika. Kanga je izveo slobodan udarac sa 18 metara po sredini, Pavkov je glavom sa stative vratio loptu u petrac, gde se našao Ben i poslao je u mrežu.

Promo/FK Crvena zvezda
 

54. MINUT - GOOOL! Radnik vodi 2:0, strelac je Lukić. U jeku Zvezdine inicijative, sevnula je kontra domaćih. Ponovo je veliki deo posla odradio Bogdanovski, povukao je loptu po desnoj aut liniji, kada je prešao centar, krenuo je ka sredini i na drugoj strani uposlio Spasića. Strelac prvog gola je šutirao iskosa sa leve strane, Borjan je uspeo za kratko da interveniše, ali je Lukić natrčao na odbijenu loptu i smestio je u praznu mrežu.

46. MINUT - Stanković je na poluvremenu napravio trostruku promenu. Gajić, Krstičić i Pavkov zamenili su Degeneka, Falka i Dionija. U ekipi Radnika nije bilo promena. Nije istekao prvi minut drugog poluvremena, Spasić je dobio žuti karton.

Promo/FK Crvena zvezda
 

45. MINUT - Posle dva minuta nadoknade završeno je prvo poluvreme. Radnik vodi protiv Zvezde 1:0.

40. MINUT - Žuti karton u Radniku dobija i Lukić, zbog prigovora. Minut kasnije "požuteo" je i Degenek.

35. MINUT - Prvi žuti karton na meču dobio je kapiten domaćih Uroš Stojanović.

33. MINUT - Još jednom je zapretio Kanga sa distance, ali je lopta posle njegovog šuta sa 18 metara završila pored stative.

Promo/FK Crvena zvezda
 

27. MINUT - Pojačava Zvezda pritisak, najbolju priliku u dosadašnjem toku meča za crveno-bele imao je Kanga. Gobeljić je centrirao sa leve strane, Gabonac je natrčao i sa 14 metara "uhvatio" volej, ali je lopta otišla preko prečke. 

22. MINUT - Nije se promenila slika nimalo u odnosu na početak meča. Zvezda nastavlja sa terenskom inicijativom, ali su crveno-beli potpuno bezopasni po gol domaćina.

14. MINUT - GOOOL! Vodi Radnik. Strelac je Spasić. Kanga je izgubio loptu na polovini domaćina, sledila je brza kontra, Bogdanovski je cetrirao sa desnog boka, a Spasić potpuno sam na sedam, osam metara, nije imao težak zadatak da savlada Borjana.

13. MINUT - Pokušali su Falko i Dioni udarcima sa distance da ugroze domaćina, ali su njihovi pokušaji bili preslabi za Ranđelovića. 

Promo/FK Crvena zvezda
 

8. MINUT - Očekivano, lopta je više u posedu Zvezde, koja, ipak, terensku inicijativu nije materijalizovala konkretnijom akcijom.

1. MINUT - Počeo je meč u Surdulici, prvi su sa centra krenuli crveno-beli.

SASTAVI
RADNIK: Ranđelović, Hodžić, Radmanovac, Simonović, Bogdanovski, Lukić, Oreščanin, Petrović, Stojanović, Spasić, Milovanović.

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Eraković, Dragović, Degenek, Gobeljić, Sanogo, Kanga, Falko, Ivanić, Ben, Dioni.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike