Partizan je u polufinalu AdmiralBet ABA lige! Parni valjak trijumfalno gazio kroz Laktaše!

21.04.2024

19:53

0

Autor: G. F.

Crno-beli će u borbi za finale igrati sa ekipom Budućnosti iz Podgorice

Partizan je u polufinalu AdmiralBet ABA lige! Parni valjak trijumfalno gazio kroz Laktaše!
Partizan - Igokea - Copyright MN Press

Košarkaši Partizana savladali su Igokeu (101:80) i u drugom meču i obezbedili plasman u polufinale plej-ofa AdmiralBet ABA lige u kom ih čeka podgorička Budućnost.

Crno-beli su od prvog minuta pokazali doamćinu zbog čega su došli u Laktaše, napravili 10:0, nešto kasnije i 24:6 i, uz nekoliko padova u igri, održali tu prednost dovoljno dugo da utakmicu mirno privedu kraju.

Crno-beli su u najvećem delu susreta delovali kao ozbiljan tim koji apsolutno zna šta hoće i kako do toga da dođe, pa je i konačan rezultat zapravo realan pokazatelj dešavanja na terenu.

Petorku igrača sa dvocifrenim učinkom predvodio je Zek Ledej (20 poena, 6 skokova), a pratili su ga Mateuš Ponjitka sa 16 poena, 12 skokova i 3 asistencije, Bruno Kaboklo i Džejms Naneli (9 asistencija) sa po 14 poena i Uroš Trifunović sa 13.

U redovima domaćih sjajnu partiju su odigrali Goran Filipović strelac 28 poena i Kosta Kandić koji je ubacio 24 uz 6 skokova. Ali to nije bilo ni blizu dovoljno da se pruži ozbiljniji otpor braniocu titule koji sasvim zasluženo ide u polufinale.

BLOG UŽIVO:

Kraj utakmice, pobeda Partizana - 101:80.

38. minut - Precizan je Kondić oba puta sa penala, sada su zamenjene uloge, Kondić šalje Ledeja na liniju za penale. Polovičan je Partizanov Amerikanac. Još jedna "mrtva lopta", Ledej je bolji u skoku, Kaboklo ga nagrađuje trojkom. Ponjitka pravi peti faul, odigrao je veoma dobar meč. Kondić polovičan sa penala. Ledej beleži još jednu trojku, domaći ne koriste napad - 93:75.

36. minut - Kondić pogađa za tri, Ledej dvojkom prekida minute bez poena crno-beliih. Nema poena Igokee, ima trojke Nanelija! Vraća trojku Kondić i on se raspucao. Faul Ledeja u napadu, bacanja za Kondića posle tajm-auta - 86:72.

34. minut - Bošković pogađa trojku, Kondić krade loptu i zakucava u kontri. Panter pravi faul nad Jeremićem pri šutu za tri poena, a bek Igokee pogađa samo treće bacanje. Nema trojke od Trifunovića, Karmajkl zakucava za seriju domaćih od 8:0 - 81:66.

32. minut - Panter pogađa za dva i dodaje poen zbog faula za 21 razlike. Kaboklo zakucava uz faul, pa i on pogađa sa penala. Na drugoj strani isto radi Kondić. Kaboklo koristi visinu i dodaje još 2 poena - 81:58.

 

 

Kraj treće četvrtine - Ide i Ponjitka na odmor, pozdravljaju ga navijači sa tribina. Ledej sa penala dodaje još dva poena na svoj konto. Slobodna bacanja donose i još dva poena Kondića, a odmah Kaboklo pravi još jedan faul. Mladi Ačimović postiže prvi seniorski poen u AdmiralBet ABA ligi. Kaboklo pogađa za 73:55.

28. minut - Blokada Kabokla i još jedna trojka Smita. Dva plus jedan Kondića, koji potom pravi faul nad Ponjitkom. Poljak pogađa prvo, ali ne i drugo bacanje. Panter i Avramović su na parketu, Naneli i Smit na odmoru - 69:52.

26. minut - Filipović igra najbolju partiju otkako je stigao u Igokeu, nova trojka i 26. poen. Smailagić neprecizan za tri, pravi faul i ide na klupu. Ponovo je na parketu Kaboklo, koji se nije naigrao iz prvog pokušaja. Smit ubacuej trojku sa osam metara, tajm-aut za Igokeu - 65:49.

24. minut - Piše se prvi promašaj Trifunovića za tri, a Smailagić snalažljivo dolazi do "mrtve lopte" sa Filipovićem. Koristi veliku razliku u visini. Trifunović pogađa uz faul Karmajkla, pogađa i sa penala za plus 15 na isteku 3. minuta 3. perioda. Filipović sada prolazi do koša i pogađa. Trojka Ponjitke - 62:46.

22. minut - Dobra akcija crno-belih i laki poeni Ponjitke pod košem. Filipović nastavlja gde je stao, nova trojka pleja domaćih. Partizan radi isti napad, ponovo poeni Ponjitke. Kontra crno-belih i novi poeni Ponjitke, sada uz faul. Koristi i dodatno slobodno bacanje. Na drugoj strani Bošković pogađa uz faul i dodaje još poen - 56:44 za Partizan.

Utakmica je nastavljena.

- Partizan ima prednost pre svega zahvaljujući sjajnom startu susreta, ali i pravovremenim odgovorima na pritiske Igokee. 

 

Završeno je prvo poluvreme - Nova trojka Filipovića, koji je večeras fenomenalan. Ponjitka fauliran i polovičan sa penala. Naneli krade loptu, Trifunović još jednom pogađa za tri! Evo i jednog promašaja FIlipovića. U poslednjoj sekundi fauliran je Smailagić pri šutu za tri poena, pogodio je dva bacanja za 49:38 pred pauzu,

18. minut - Ponovo Filipović i pomovo precizan za tri. Greška crno-belih i faul Ponjitke kojim seče napad i sigurne poene rivala. Gleda se snimak, tražila je klupa Igokee nesportski faul.  Ostao je "običan" faul, u igri je po prvi put Uroš Trifunović. Jeremić nije pogodio za tri, a Smailagić sa penala ubacuje samo jednom. Nakić pogađa pod košem, na isti način napad zavšava Trifunović. Smit krade još jednu loptu, a Trifunović donosi plus 8 crno-belima - 43:35.

16. minut - Trojka Nanelja iz ćoška. Kondić je ostao bez daha na parketu, ali se brzo pridigao. Dobio je udarac od saigrača. Filipović nije pogodio za tri, Ponjitka jeste za dva. Sada tajm-aut za Jovanovića i klupu Igokee. Pogađa Filipović preko Ledeja, koga u napadu nepropisno zaustavlja Stanković. Ledej je siguran sa penala - 37:30.

14. minut - Novi poeni Filipovića, Igokea je prišla na pet razlike. Panter pogađa za tri, a Filipović odmah vraća istom merom. Ide nova trojka Filipovića, Obradović traži tajm-aut, samo dva razlike za Partizan - 30:28.

12. minut - Kaboklo greši u napadu, Panter pravi nesportski faul u želji da preseče kontru rivala.  Kondić pogađa oba bacanja, Stanković dobio još dva poena, a Kaminski odmah menja Kabokla. Igrao je Brazilac manje od pola minuta. Nema trojke od Kaminskog, Anđušić pravi faul - 27:20.

 

 

Kraj prve četvrtine -- Smailagić deli blokadu Nakiću, Avramović menja Smita. Tehnička greška za trenera Igokee, Naneli pogađa.  Poeni Filipovića i tajm-aut za klupu Partizana. U igri je i Panter, a Naneli postiže nove poene. Stanković pogađa trojku, Smailagić pravi faul u napadu. Anđušić je zamenio Ledeja - 27:16 za crno-bele.

8. minut - Trojka Naneli, dvojka Nakića, pa trojka Smita. Ponjitka upisuje defanzivni skok, a Koprivica nove poene. Sada Smit krade loptu, Naneli polaže u kontri. I još jedna ukradena lopta, ovog puta Ledej. Koprivica ide na liniju za slobodna bacanja, koristi samo drugo i ide na zaslužen odmor. U igri je Smailagić. Trojka od FIlipovića, pa poeni Nakića iz kontre - 24:11.

5. minut - Posle faula Ledeja Karmajkl sa penala upisuje domaći tim na semafor. Ledej nije uspeo iz dva puta, Nakić pogađa. Još jedan napad u nizu ispustili su crno-beli, ali je odbrana odradila posao. Nova trojka Ledeja - 13:4.

3. minut - Jaku odbranu igraju crno-beli, Igokea ne uspeva da ođe do poena. Zakucava Ponjitka za 10:0, tajm-aut za domaći tim.

2. minut - Prve poene na meču postigao je Zek Ledej, crno-beli imaju podršku kao da igraju na svom parketu. Meč je počeo čuvenom navijačkom himnom. Posle dobre odbrane Koprivica je pogodio uz faul, pa dodao i dodatno slobodno bacanje. Još jednom centar Partizana sjajno rešava posao u odbrani, a Ledej ubacuje i prvu trojku na meču. Ponjitka seče napad domaćih - 8:0.

Utakmica je počela.

 

 

Prva petorka Partizana je Smit, Naneli, Ponjitka, Ledej, Koprivica, dok će za Igokeu početi Filipović, Nakić, Jeremić, Milovanović i Karmajkl.

Ni na ovoj utakmici za crno-bele neće igrati Ognjen Jaramaz i Pi Džej Doužer.

Teško da je moguće zamisliti slađu podršku od one koju večeras imaju košarkaši Partizana.

 

 

U dosadašnji mečevima u regionalnoj ligi Partizan je 19 puta savladao Igokeu i zabeležio 9 poraza. Na parketu u Laktašima je nešto drugačija situacija i tu je skor 7:6 za crno-bele.

Očekujemo da Igokea pruži svoj maksimum i sve učini kako bi se serija vratila u Beograd. Pripremili amo se kroz nekoliko treninga, znamo vrline i mane protivnika i verujemo u pobedu koja bi nam već sutra donela plasman u polufinale - istakao je centar Partizana Balša Koprivica.

- Meč u sportskoj dvorani u Laktašima vodiće sudijska trojak u sastavu: Damir Javor, Tomislav Hordov i Miloš Koljenšić.

 

 

Imali smo nekoliko dana da se posvetimo pripremi utakmice i da u Laktaše krenemo sa nepromenjenom ambicijom, a to je završetak ove serije. Ekipa Igokee je pokazala da je u stanju da igra na visokom nivou i samo uz maksimalno poštovanje domaćeg tima i visok nivo koncentracije mi možemo do pobede. Nadam se i da će nam naši navijači pružiti podršku na isti način kao i svaki put do sada u Laktašima - rekao je trener Partizana Željko Obradović u najavi meča.

- Prošlu utakmicu protiv Partizana odigrali smo veoma korektno, bili smo zadovoljni kako smo se pokazali u toj utakmici iako smo imali skraćenu rotaciju usled povreda naših glavnih igrača. U ovu utakmicu takođe ćemo ući rasterećeno. Pokušaćemo da uradimo sve dobre stvari koje smo uradili u prošloj utakmici, a da loše stvari smanjimo na minimum i mislim da možemo da odigramo zaista dobru utakmicu protiv ekipe Partizana. Imamo šta da tražimo kada su u pitanju ove utakmice pogotovo zato što igramo kući - poručio je košarkaš Igokee Mihailo Bošković.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike