Ugostitelji u Crnoj Gori besni: “Odluka o zatvaranju diskoteka nepromišljena”

23.07.2021

22:40

0

Autor: M.Vu

Izvor: Tanjug

Oni su uputili apel nadležnim organima da donošenje mera u ovom trenutku može imati dalekosežne posledice po ekonomski oporavak

Pixabay

NVO “Ugostitelji Crne Gore” ocenili su da je donošenje mera koje predviđaju privremenu zabranu rada diskoteka, disko klubova/barova, i noćnih klubova/barova, na otvorenom i u zatvorenom prostoru u vrhuncu sezone nepromišljena odluka koja diskriminiše pojedine ugostitelje.

Oni su uputili apel nadležnim organima da donošenje mera u cilju suzbijanja širenja virusa kovid 19, koje uključuje ograničavanje rada ugostiteljskih objekata, u ovom trenutku može imati dalekosežne posledice po ekonomski oporavak i dovodi u pitanje opstanak mnogih ugostiteljskih objekata, prenela je RTCG.

Kao što svi znamo, noćni klubovi su bili najduže zatvoreni i uspešna letnja turistička sezona je jedina nada da oni opstanu, navodi NVO “Ugostitelji Crne Gore” i apeluje da ova odluka dovodi u pitanje egzistenciju zaposlenih u ovom sektoru, ali i njihovih porodica.

Nažalost, Vlada Crne Gore ne pokazuje empatiju prema ovim grupama ljudi, od kojih se mnogi nalaze na rubu egzistencije, i nepromišljeno najavljuje obustavu rada, ističu oni.

Ovako neodgovoran stav i ad hok odluke ne mogu biti dobre za finansijsku stabilnost, ali ni za dalji razvoj epidemiološke situcije, smatra NVO “Ugostitelji Crne Gore” dodajući da razume neizvesnost epidemiološke situacije i zabrinost u pogledu pogoršanja trenutne situacije, koja je delom prozrokovana i zbog nepoštovanja mera unutar pojedinih ugostiteljskih objekata.

Međutim, napominjemo da je veliki priliv turista onemogućio i ugostitelje da nesmetano kontrolišu poštovanje mera, navode oni i dodaju da još jednom, skreću pažnju da ovakve odluke stavljaju u diskriminatorski položaj određene ugostitelje i da vlada mora da prekine sa takvim ponašanjem.

Pročitajte još:

Oni navode u saopštenju da, shodno velikom broju upita i žalbi koje su dobili po pitanju najavljenih mera, mogu da zaključe da će mnogi ugostitelji bojkovati trenutne mere, a u slučaju da se one produže, da će doci i do masovnih protesta, koji mogu znatno pogoršati epidemiološku situaciju, a i ugroziti trustičku sezonu.

“Nadamo se da će nadležne instutucije shvatiti ozbiljnost situacija i pokazati ozbiljnost, te pronaći određeni model koji bi omogućio rad svih ugostiteljskih objekata uz poštovanje epidemioloških mera”, napominju u NVO “Ugostitelji Crne Gore”.

Usled promenjene epidemiološke situacije, do 2. avgusta u Crnoj Gori je zabranjen rad noćnih klubova i diskoteka i na otvorenom i u zatvorenom prostoru.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti