Učiteljica Slobodanka zbog komšija završila u zatvoru!"Bila sam u ćeliji sa ženom koja je pobacala po kontejnerima delove tela svog supruga"

19.04.2024

22:08

0

Kako bi pomogla svojim komšijama u nevolji, Slobodanka je otvorila firmu na svoje ime 2007. godine, bez ikakve namere da sebi obezbedi profit

Učiteljica Slobodanka zbog komšija završila u zatvoru!"Bila sam u ćeliji sa ženom koja je pobacala po kontejnerima delove tela svog supruga"
Slobodanka Zrnić Bobić - Copyright Printscreen/Youtube/BN TV

Slobodanka Zrnić Bobić iz Bosne i Hercegovine, koja je decenijama radila kao učiteljica, našla se usred životne drame kada je nepravedno optužena za prevaru koja je uništila njenu reputaciju i finansijsku stabilnost.

Kako bi pomogla svojim komšijama u nevolji, Slobodanka je otvorila firmu na svoje ime 2007. godine, bez ikakve namere da sebi obezbedi profit ili naudi bilo kome. Međutim, nakon što je firma zatvorena, suočila se s velikim izazovima i optužbama za prevaru, iako nije imala nikakvog znanja o prevarama koje su joj nametnute.

Posle dugogodišnjeg rada kao učiteljica, Slobodanka je ostala bez posla, a istovremeno je njen suprug izgubio posao u banci. Da bi prebrodili teške finansijske okolnosti, odlučili su da otvore kiosk. Međutim, s dolaskom lanaca trgovina, njihov posao je počeo da slabi.

Kada su dobili priliku da se zaposle u diskontu pića kod komšija, činilo se da se stvari konačno okreću na bolje. Međutim, zatvaranje firme i optužbe za prevaru ostavile su trajne posledice na Slobodankin život i ugled u zajednici.

Printscreen/Youtube/BN TV
 

- Ja sam radila blaže sekretarske poslove, muž je radio u skladištu. Firma je dobro radila, međuljudski odnosi su bili dobri. Međutim, nismo znali da postoji druga strana. Zato su nas i odabrali, jer mi nismo "imali veze" sa mutnim radnjama. Mi nikada nismo imali susreta sa takvim ljudima niti smo to mogli da prepoznamo. To je nas dalje odvelo u zatvor i napravila pakao od života - započela je svoju priču Slobodanka.

Pakao počeo otvaranjem firme

Slobodankin pakao kreće kada su je supružnici, vlasnici diskonta pića, pozvali na razgovor sa molbom da se firma vodi na ime njenog supruga.

- Pitali su ako može da se izađe u susret, pošto je u sklopu tog njihovog poslovanja bila i fabrika sokova, dakle jedno poslovanje se vodilo na ime žene drugo na ime muža, da firma koja je bila na ženino ime pređe na ime od mog muža kako bi oni mogli da sklope neke ugovore. To nama ništa u tom momentu nije bilo čudno, mi smo tu radili, komšije, bili smo naivni... - priča Slobodanka.

Međutim, firma nije mogla da se vodi na ime Slobodankinog supruga, jer se on već vodio kao vlasnik kioska koji su otvorili.

Tada su Slobodanki ponudili da se firma vodi na nju, što je ona naivno prihvatila.

Firma se prebacila na mene, to je bio ljudski dogovor. Sve je to išlo velikom brzinom, prebacilo se na mene i od tog 13. marta za tri meseca je sve bilo završeno. Samo su mi davali papire, virmane da potpišem, ja nisam ni znala šta je to. Novci su se uplaćivali tu, ogromne svote, to se prebacivalo, ja taj novac nikada nisam ni videla. Dolazili su i inspektori, oni su pričali da je sve u redu - kaže Slobodanka.

Upad specijalaca i hapšenje

Sve je išlo regularnim tokom, Boba nije ništa sumnjala, dok jednog dana na vrata firme nisu zakucali istražni organi, tražeći da razgovaraju sa njom.

- Tražili su mene da me pitaju gde je novac. Rekli su mi "ti si vlasnik, to je tvoja firma, direktor si, gde ti je novac?" - priča Slobodanka.

Profimedia
 

Nedugo nakon, specijalne jedinice upale su joj u kuću.

- Ništa nisam znala šta se dešava i zašto. Pretražuju sve, a ja ne znam ni šta traže - priča Slobodanka.

Nakon detaljnog pretresa, odveli su je u tužilaštvo.

Onda u sud, pa u ćelije... Ne znam sa čim bih uporedila te ćelije. Drže vas celu noć u tim neuslovima, a potom u zoru odvedu u prostoriju na ispitivanje. To se ne može prepričati. Deklarisana sam kao vođa kriminalnog klana - kaže ova žena.

Osudili su je na šest godina zatvora. Prema optužnici, ona je, kao vlasnik firme, pružala lažne podatke o stečenim oporezivim prihodima i izbegla plaćanje poreskih dažbina.

Prema optužnici, utajila je porez u iznosu od oko 10 miliona konvertabilnih maraka (KM).

- Porodica i ja smo bili u takvom stanju, da to ne bih poželela ni najvećem neprijatelju. To se ne može prepričati, nisam verovala šta mi se dešava - priča ona.

Delila ćeliju sa ženom koja je raskomadala muža

Kaže da su joj prva tri meseca boravka u zatvoru bila najteža.

- Ja sam samo želela da umrem. Ne možete da shvatite šta vam se dešava sa životom. Šta sve može čoveka da snađe, sam Bog zna. Kako sam preživela, samo Bog i ja znamo. Očaj, čemer, a opet živ čovek ne može pod zemlju... Tih dana se sećam da sam samo sedela u ćošku i plakala. Bila sam senka od čoveka, živa sam, a nisam - priseća se Boba kroz suze.

Slobodanka je od 2017. do 2022. služila zatvorsku kaznu, a ćeliju je delila sa okorelim kriminalcima.

- Moja soba je bila broj 4, delila sam je sa ženama koje su počinile ubistva. Šest godina, dan i noć. Bila sam u sobi sa ženom koja je pobacala po kontejnerima delove tela svog supruga. To je potpuno drugi svet tamo. Razne osuđenice su dolazile. Taj boravak je bio moj grob - ispričala je Slobodanka Zrnić Bobić za BN TV kroz suze.

Boba danas vodi normalan, porodičan život, a zahvaljujući tome što su svi u njenom okruženju, pa i šire, znali da nije počinila zločin za koji je osuđena, nije imala problem da se zaposli nakon odsluženja zatvorske kazne.

- Dobila sam posao i tim ljudima ću zauvek biti zahvalna. Koliko vas ubiju neki ljudi, toliko vas neki ljudi ožive. Oni su znali ko sam i šta sam - kaže Slobodanka.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/BN TV

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike