Brano se nije plašio čak ni Arkana! Kad su Gišku doneli umotanog u zastavu Mićunović mu žestoko odbrusio

19.04.2024

22:48

0

Slavica sestra Đorđa Božovića Giške inače veoma bliskog druga Brana Mićunovića ispričala je jednu anegdotu iz vremena kada je Giška poginuo na ratištu

Brano se nije plašio čak ni Arkana! Kad su Gišku doneli umotanog u zastavu Mićunović mu žestoko odbrusio
Copyright V.Kadić

Kontroverzni biznismen i gospodar crnogorskog podzemlja Brano Mićunović je preminuo, a iza njega je ostala šarenolika biografija.

Reč je o čoveku koji se povezuje sa mnogim poznatim ličnostima pa čak i sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, devedesetih godina bio je strah i trepet za "podzemlje" i do danas je važio za jednog od pripadnika "stare garde".

Kako je bio po prirodi prkosan i principijalan, ni od koga nije prezao pa čak ni od Željka Ražnatovića Arkana.

U intervjuu za "Balkan info", Slavica sestra Đorđa Božovića Giške inače veoma bliskog druga Brana Mićunovića ispričala je jednu anegdotu iz vremena kada je Giška poginuo na ratištu u Hrvatskoj.

MN Press
 

Naime, kako je ona rekla, kada su Gišku umotanog u zastavu doneli kući tu je bio i Arkan koji je došao do njihove majke i tražio da mu vidi rane, na šta mu je ona odbrusila da nema šta da gleda, jer je dovoljno što je ona videla.

Arkan da bi iskazao poštovanje prema Božoviću izrazio je želju da dovede ljude koji će da pucaju u Giškinu čast kada ga budu sahranjivali. Majka je i to odbila rekavši mu:

- Nećeš ti nikome pucati, ima ko njemu da puca, on ima svoju gardu! - aludirajući na "Srpsku gardu" čiji je Giška bio osnivač i komandant.

Potom u tom momentu na vrata kuće pojavljuje se Brano Mićunović, veliki kućni prijatelj porodice Božović, koji je stajao odmah pored Slavice. Arkan mu se obratio rečima:

- Volim ga, Brano, samo zato što je pognuo kao pravi junak kao što bih i ja poginuo.

Mićunović je Arkana pogledao i tihim glasom rekao:

- Željko, nemoj da se porediš sa njim, on je bio broj jedan pa pet mesta praznih i onda mi možemo da se ređamo dalje.

Arkan je tu pobesneo i izleteo iz kuće besan bez pozdrava.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike