Ukinut pritvor ocu ubijene Vanje (14) iz Skoplja!

25.04.2024

16:07

0

Njegov advokat je kazao da je on dvaput bio podvrgnut torturi i završio na klinici

Ukinut pritvor ocu ubijene Vanje (14) iz Skoplja!
Otac ubijene Vanje, Aleksandar Đorčevski - Copyright Printscreen/Skopje

Vrhovni sud Severne Makedonije je ukinuo zatvorski pritvor Aleksandru Đorčevskom, ocu ubijene 14-godišnje devojčice Vanje, i odredio mu meru kućnog pritvora.

Njegov advokat Vladimir Tufegdžić pozdravio je odluku suda i Televiziji Telma rekao da je to "mala satisfakcija za ogromnu nepravdu i tragediju koja je naneta Gorčevskom".

Dodao je da je "Đorčevski dvaput bio podvrgnut torturi i završio na klinici, o čemu je obavešten Helsinški komitet od kojeg se čeka izveštaj“.

Profimedia/Facebook
 

Današnja sednica bila je druga javna sednica Vrhovnog suda Severne Makedonije povodom mere zatvorskog pritvora Vanjinom ocu, a u martu ove godine žalba mu je odbijena kao neosnovana.

Vanjin otac je osumnjičen da je pomagao u otmici svoje kćerke Vanje Đorčevske, čiji je nestanak prijavljen 27. novembra prošle godine, a nađena je mrtva kod Skoplja 3. decembra, kada je mrtav nađen i 74-godišnji Panče Žežovski iz Velesa.

Za ta dva ubistva prvoosumnjčen je Ljubomir Palevski Palčo koji čeka ekstradiciju iz Turske, a za saučesništvu se sumnjče Velibor Manev, Vlatko Kešišov i Bore Videvski, koji su u pritvoru u Skoplju.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike