Specijalci uleteli i izvršili pretres: Direktorka sebi pisala prekovremeni rad, sumnjiči se da je proneverila skoro 13.500 evra

17.04.2024

12:23

0

Hapšenja u Crnoj Gori se nastavljaju, lisice Jeleni Perović, koja je na čelu Agencije za sprečavanje korupcije

Specijalci uleteli i izvršili pretres: Direktorka sebi pisala prekovremeni rad, sumnjiči se da je proneverila skoro 13.500 evra
Ilustracija - Copyright Profimedia

Direktorka Agencije za sprečavanje korupcije Crne Gore Jelena Perović uhapšena je danas po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, a kako se navodi ona je osumnjičena da je proneverila čak 13.500 evra. 

Naime, Perovićeva je osumnjičena, kako su iz budžetske inspekcije upozorili, a prilikom kontrole Agencije u sklopu godišnjeg plana, da je sebi pisala prekovremeni rad i varijabile, za šta je primila gotovo 13.500 evra što je, kako je utvrđeno, suprotno Zakonu o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, prenosi RTCG.

Printscreen/ Youtube, Televizija E
 

Ministarstvo finansija je tada taj nalaz, objavljen 22. marta, uputilo Specijalnom državnom tužilaštvu koje je na osnovu dostavljene dokumentacije formiralo krivični predmet. 

Podsetimo, službenici Specijalnog policijskog odeljenja rano jutros su po nalogu izvršili pretres zgrade Agencije za sprečavanje korupcije i tom prilikom je uhapšena direktorka Agencija za sprečavanje korupcije Crne Gore Jelena Perović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/ RTCG

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike