Mićunović zakuvao rat kavčana i škaljaraca: Pocepao kotorski klan da bi lakše vladao podzemljem?

19.04.2024

22:21

0

Da je ova verzija i te kako potkovana, svedoči činjenica o kojoj se dalje govori u pomenutom izveštaju da je Mićunović održavao bliske kontakte sa Davorom Trajkovićem iz Vranja, koji je bio neposredni počinilac krađe

Mićunović zakuvao rat kavčana i škaljaraca: Pocepao kotorski klan da bi lakše vladao podzemljem?
Brano Mićunović - Copyright Printscreen

Nikšićanin Branislav Brano Mićunović bio je jedna od najkontraverznijih ličnosti u regionu, dok je za jedne predstavljao "oličenje čojstva i poštenja", drugi su ga nazivali "bogom i batinom" svega na Balkanu.

Branislav Brano Mićunović je rođen 1953. godine u Nikšiću, i bio je oženjen Svetlanom sa kojom ima sina Đorđa i ćerku Andreu.  

Svojevremeno su policijske strukture BiH raspolagale saznanjima da je Brano Mićunović 2014. organizovao krađu nekoliko stotina kilograma kokaina u Valensiji (Španija) da bi izazvao sukob i raskol između škaljarskog i kavačkog klana, tvrdi se u izveštaju (dosijeu) o Mićunoviću, koji je sačinila crnogorska služba.

Prema navodima u tom dokumentu Brano Mićunović je ovu operaciju pokrenuo zbog nemogućnosti da ostvari kontrolu nad aktivnostima kotorskog klana, koji je do tada delovao jedinstveno, a nakon ovog događaja se pocepao na "kavački" i "škaljarski". U njihovom ratu do sada je ubijeno više od 50 ljudi.

Da je ova verzija i te kako potkovana, svedoči činjenica o kojoj se dalje govori u pomenutom izveštaju da je Mićunović održavao bliske kontakte sa Davorom Trajkovićem iz Vranja, koji je bio neposredni počinilac krađe, odnosno fizički je preneo kokain do stana Gorana Radomana u Valensiji.

- Prema operativnim podacima, Mićunović ima izrazito bliske relacije sa Davorom Trajkovićem iz Vranja. Njemu je posredstvom svojih veza omogućio stupanje u kontakt sa grupama iz Ruske Federacije, uz čiju podršku je Trajković obezbedio putnu ispravu Ruske Federacije i dislocirao se na području pomenute države - navodi se u dokumentu crnogorske službe.

Izveštaj se bavi i periodom kada su obračuni "škaljaraca" i "kavčana" poprimili pun zamah i prelili se na teritoriju Srbije.

- U kontekstu pomenutog sukoba suprotstavljenih kriminalnih klanova iz Crne Gore, koji se prelio i na teritoriju Srbije, što je rezultovalo mnogobrojnim likvidacijama lica iz kriminogene sredine u Crnoj Gori i Srbiji, operativna saznanja ukazuju da je Mićunović u prethodnom periodu logistički i finansijski podržavao 'kavački klan -  stoji u dokumentu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike