Čuvali ga za sve pare: Čeda Jovanović i njegova porodica 20 godina imali policijsko obezbeđenje!

03.06.2021

19:06 >> 19:53

0

Autor: LJ. Keković

Postavlja se pitanje šta su nadležni organi učinili u vremenskom periodu od 20 godina da eliminišu pretnje Čedi Jovanoviću

Čuvali ga za sve pare: Čeda Jovanović i njegova porodica 20 godina imali policijsko obezbeđenje!
Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Sukobom lidera LDP Čedomira Jovanovića sa vođama zvezdine navijačke grupe „Hijene“ na Novom Beogradu, otkriveno je da ovaj srpski političar, koji je prošlog meseca iz revolta otkazao dugogodišnje policijsko obezbeđenje, u međuvremenu nije angažovao privatne telohranitelje.

Jovanović je u poslednja 24 sata u više medija naveo da su ga dvojica vođa „Hijena“ napala pred ulazom u njegovu zgradu, te da je on samo branio sebe i svoju porodicu, zbog čega je stolicom razbio izlog restorana brze hrane „Pončo“ u Bulevaru Zorana Đinđića.

24sedam

Neki su, ipak, ovaj Jovanovićev postupak protumačili kao njegov pokušaj da povrati, besplatno, državno, odnosno policijsko obezbeđenje, koje su on i njegova porodica danonoćno imali poslednjih 20 godina!

Prva koja je u javnost izašla sa takvom pretpostavkom je Milica Đurđević Stamenkovski iz pokreta Zavetnici, koja smatra da lider LDP-a očajnički pokušava da zadrži besplatno obezbeđenje od države, lažno tvrdeći da je njegova porodica ugrožena.

Čovek sa više potpisa, nego glasova

– Čeda Jovanović već godinama nalazi na spisku štićenih lica. Najmanje 10 policijskih službenika brine o njegovom obezbeđenju, na račun ove zemlje i ovog naroda. Od koga i zbog čega štite Čedu?! Čime je on to zadužio Srbiju?! Priznavanjem nezavisnosti tzv. Kosova, isporučivanjem bivšeg predsednika Haškom tribunalu na Vidovdan, izjavama da je Republika Srpska genocidna tvorevina, pozivanjem Srba da se “leče” od svoje istorije?! Kakav je značaj čoveka koji je imao više potpisa nego glasova na izborima?! Ako mu je potrebno obezbeđenje, neka ga sam unajmi i plati – bila je oštra Đurđevićeva.

Antonio Ahel/ATAImages

Čedi Jovanoviću je još 2001. godine dodeljeno obezbeđenje, dok je bio šef poslaničke grupe DOS-a i u kontinuitetu ga je imao sve do prošlog meseca, kada je, revoliran odlukom da se njegovoj deci ukine obezbeđenje, i sam otkazao da ga čuvaju pripadnici Uprave za obezbeđenje ličnosti.

Po glavi stanovnika

– Došli su ljudi iz te Uprave i obavestili me da ukidaju obezbeđenje za moju decu. Tražio sam da mi napismeno dostave procenu po kojoj je takva odluka doneta, ali rekli su da nema papira, već da mi prenose usmeno. Onda sam rekao: ‘Mene ćete da čuvate, a moju decu nećete?! E, pa ne može!’ I vratio sam obezbeđenje”, rekao je prošlog meseca Jovanović, a bivši načelnik VBA Momir Stojanović pitao je po kom osnovu su Čeda i njegova porodica neprekidno čuvani 20 godina, s obzirom, kako je naveo, da Jovanovič nije ličnost od posebnog značaja za bezebdnost zemlje:

Ko to tamo preti?

– S obzirom da gospodin Jovanović nije ličnost od posebnog značaja za bezbednost zemlje, a da neprekidno od 2001. godine njegova porodica i on imaju fizičko obezbeđenje, znači da su konstantno porodica i on u dužem vremenskom periodu izloženi pretnjama po bezbednost. Ako je to tako, postavlja se pitanje šta su nadležni organi učinili u tako dugom vremenskom periodu na eliminisanju tih pretnji. Nedopustivo je da se u tako dugom vremenskom periodu u siromašnoj zemlji parama poreskih obveznika plaća obezbeđenje Jovanovića i njegove porodice.

pročitajte još:
pročitajte još:
pročitajte još:

Prema nekim ranijim zvaničnim podacima iz MUP Srbije, blizu 60 osoba u Srbiji ima policijsko obezbeđenje, koje im je dodeljeno nakon obavljene procene o ugroženoj bezbednosti.

Na spisku čuvanih nalaze se pojedini političari, jedan broj sudija i tužilaca, koji vode predmete iz organizovanog kriminala, kao i pojedinci iz MUP-a, ali i nekoliko sportista, novinara i osoba i javnog života Srbije.

Zanimljivo je da je prvom srpskom svedoku saradniku Ljubiši Buhi Čumetu, koji je svedočio protiv pripadnika „zemuskog klana“ za ubistvo premijera, dok njegova bivša supruga Ivana, protiv koje se trenutno vodi sudski postupak za lažno svedočenje protiv Ljubiše, i dalje ima policijsku pratnju, koju joj je dodelila bivša sekretarka MUP Srbije Dijana Hrkalović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike