Ovo su dokazi protiv Dankinih krvnika! Robijaće i ako se telo ne pronađe, evo šta su zabeležile bazne stanice

11.04.2024

00:15

0

Dvojica osumjičenih su automobil čistili kiselinom kako bi uklonili krv, ali im je jedna kapljica promakla

Ovo su dokazi protiv Dankinih krvnika! Robijaće i ako se telo ne pronađe, evo šta su zabeležile bazne stanice
Nestala Danka Ilić - Copyright Facebook

Istraga ubistva dvogodišnje Danke Ilić, koja je nestala pre više od 10 dana, nastavlja se paralelno sa intenzivnom potragom za njenim telom. Iako telo predstavlja ključni dokaz u ovom slučaju, policija ima nekoliko drugih dokaza koji bi mogli da dovedu do osuđujuće presude za osumnjičene, Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića.

Jedan od ključnih dokaza je kap krvi pronađena u automobilu kojim su osumnjičeni navodno udarili dvogodišnju devojčicu. Ova kap krvi izuzeta je kao dokaz i poslata na DNK analizu kako bi bilo utvrđeno da li pripada Danici Ilić. Rezultati ove analize mogli bi da budu od presudnog značaja u daljem toku istrage i pravosudnog procesa.

Pored toga, policija ima i druge dokaze koji podržavaju optužnicu protiv osumnjičenih.

Prema prvim informacijama, dvojica osumjičenih su automobil čistili kiselinom kako bi uklonili krv, ali im je jedna kapljica promakla.

Jedan od bitnih dokaza jeste i iskaz koji je Dejan Dragijević dao u tužilaštvu, s obzirom na to da se iskaz dat u tužilaštvu tretira kao dokaz i ne može da se menja, za razliku od onoga što je priznato u policiji.

Instagram printscreen
 

Tako je i sam Dragijević pred tužiocem promenio priču i rekao da telo nije sakrio Srđan, kao što je prvobitno rekao, već je ispričao da je on vozio automobil, ubio dete i sakrio telo. Prema nezvaničnim informacijama, rekao je i da su mu u skrivanju tela pomogli otac i brat.

Dejanovi otac i brat zbog toga su uhapšeni. Otac je se u tužilaštvu branio ćutanjem, dok je brat preminuo nepuna dva dana nakon hapšenja.

GPS zabeležio kretanje

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić je na vanrednoj konferencij za novinare, na kojoj se govorilo o detaljima ubistva Danke Ilić pokazao i fotografije na kojima su prikazani detalji sa GPS uređaja koji je bio u automobilu kojim su upravljali osumnjičeni za ubistvo.

On je rekao da su se radnici JKP "Vodovod" kretali brzinom od 20 kilometara na sat, a da je dete najverovatnije izletelo iz šipražja, te je tako došlo do udarca.

Tanjug/Marko Đoković
 

Gašić je dodao da je ovo njihovo kretanje bitno, zato što je, kako je istakao, "bilo vrlo simptomatično" da su 150 metara od mesta gde su se zaustavili u dvorištu porodice Ilić, gde je bila Ivana Ilića sa svojom decom, prešli za pet i po minuta.

Putem sistema za praćenje službenog vozila utvrđeno je i da su osumnjičeni otišli do deponije za koju se sumnja da je bila prvo mesto na kojoj su sakrili telo devojčice. GPS je, prema do sada poznatim informacijama, pokazao da su se tamo zadržali oko pola minuta.

Kamere i bazne stanice

Osim GPS pregledani su i logovi mobilnih telefona na baznim stanicama u Boru i okolini kako bi bilo ustanovljeno ko se kretao u okolini naselja u vreme Dankinog nestanka.

Na baznim stanicama je registrovan 41.751 telefon, dok je na baznoj stanici na izlazu iz Bora, koja pokriva Banjsko Polje zabeleženo 24.455 brojeva telefona, od kojih je 916 registrovano na mreži u kritično vreme 26. marta.

Nekoliko dana kasnije, 2. aprila, policija je uzela brojeve telefona od 658 meštana Banjskog Polja radi lakše analize logova na baznim stanicama.

Takođe, presretnuto je 175.000 komunikacija - telefonskih i putem SMS poruka.

Moguće je da se među tim logovima na baznim stanicama, kao i među porukama, nalaze i podaci o osumnjičenima.

Facebook
 

Načelnik UKP Ninoslav Cmolić je, kada se još govorilo o prvoj verziji događaja, koja je proistekla iz iskaza osumnjičenih, rekao da vozač, odnosno Dejan, nije znao gde je telo, a da je sa Srđanom razgovarao telefonom dva ili tri dana nakon ubistva i da mu je Srđan rekao: "To je moja briga, ja sam odradio šta je trebalo".

Zasad nije poznato da li je ta rečenica proistekla iz priznanja osumnjičenih ili se do nje došlo pregledom komunikacija, ali priča je doživela obrt kada je Dejan u tužilaštvu rekao da je ipak on bio taj koji je sakrio telo devojčice na nepoznatu lokaciju.

Takođe, kao dokaz protiv Dragijevića i Jankovića mogu da se koriste snimci koji su izuzeti sa 10 nadzornih kamera u Banjskom Polju, u kom je najpre došlo do udesa, a potom su dva muškarca telo deteta spakovala u prtljažnik automobila i odvezla sa lica mesta, piše Telegraf.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta na porodičnom imanju.

Nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, policija je uhapsila dva 50-godišnja muškarca iz Bora, osumnjičena za ubistvo, i oni su sprovedeni u Više javno tužilaštvo u Zaječaru na saslušanje.

Reč je o radnicima "Vodovoda", kojima je određen pritvor do 30 dana. Na teret im se stavlja krivično delo – teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Sve najnovije informacije iz istrage o smrti male Danke Ilić pročitajte i u našem blogu UŽIVO. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike