Kakva familija: Sin zadavio devojčicu, otac ga brani, a majku brine da li se istuširao!

06.04.2024

22:44

0

"Ako je zakačio dete službenim kolima, trebalo je ili da zove majku ili sanitet", pričao je Radosav Dragijević, osumnjičen za pomaganje sinu

Kakva familija: Sin zadavio devojčicu, otac ga brani, a majku brine da li se istuširao!
Ilustracija - Copyright 24sedam/Ivan Pavlović Facebook/Instagram Printscreen

Roditelji osumnjičenog Dejana Dragijevića (50) iz sela Zlot kraj Bora šokirali su novinarske ekipe time što su rekli da ne veruju da je njihov sin počinio ubistvo male Danke Ilić (2). Majku je, ćini se, više brinulo da li se njen sin okupao i obrijao i da li ima šta da obuče. U prvom momentu, delovalo je da nisu svesni onoga što se događa, ali kasniji sled događaja u istrazi, pokazao je suprotno.

Dejan Dragijević je, da podsetimo, za jedno sa Srđanom Jankovićem (50) iz sela Luka, osumnjičen za teško ubistvo devojčice Danke Ilić, a za šta je zaprećena doživotna zatvorska kazna bez mogućnosti uslovnog otpusta. On je na saslušanju u policiji i u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru priznao da je zadavio Danku Ilić kad se probudila u automobilu.

24sedam/Google map/Facebook
Potraga za Dankom Ilić

Oni su osumnjičeni da su Danku najpre udarili službenim vozilom, stavili u zadnji deo automobila, ugušili je kad se probudila i bacili na deponiju.

Kako su ispričali, vozač je uzeo dete i navodno ga bacio na deponiju. Odvezli su auto u "Vodovod", uzeli svoja vozila i otišli kući.

Dragijević je navodno posle dva dana premestio telo devojčice sa deponije. Policija je saopštila da su Radoslav Dragijević (73) i njegov mlađi sin Dalibor (40) pomogli Dejanu da premesti telo devojčice sa deponije u okolini Banjskog polja na, za sada, nepoznatu lokaciju na teritoriji grada Bora. Obojica su uhapšena i osumnjičena za pomoć počiniocu u sakrivanju tela.

"Ništa ne verujem"

Radosav, koga svi u selu zovu Rade, novinarima je govorio da ne može da poveruje da je njegov sin počinio takav zločin.

- Bavili smo se privatno poslom. Ne verujem ništa dok ne vidim. Oni su bili dobri, on i drugi sin. I drugi sin je sada u policiji. Još ne mogu da verujem. Ako je zakačio dete službenim kolima, trebalo je ili da zove majku ili sanitet. Dejan je ranije imao infarkt - pričao je Radosav Dragijević i više puta ponovio da ništa ne veruje u vezi sa hapšenjem njjihovog sina.

Tanjug
Privođenje osumnjičenih u Više javno tužilaštvo u Zaječaru

Sutradan je već uhapšen i on i osumnjičen da je sinu pomogao da sa deponije na drugu lokaciju premesti telo Danke Ilić  i to sa drugim sinom Daliborom.

Svetlana, majka osumnjičenog, istakla je da je Dejan dobar sin i da je njena desna ruka. Zabrinuto se potom pitala da li ima garderobu da se presvuče, da li je okupan i obrijan. Dodala je da joj je pozlilo kada je saznala za hapšenje i da se od tada ne oseća dobro. Pritisak joj je, kako je rekla, bio 180 sa 100 kada je čula ovo za sina i imala je 94 otkucaje srca.

"Otkud vi znate?"

- Rekla sam da idemo u Hitnu, ali nije bilo vozila, jer su svi išli u Banjsko Polje. Nisam dobro ni sada, išla sam u bolnicu. Ne mogu da verujem da je on to uradio. Dejan je dobar sin, sve sluša. Zato ja i plačem, jer je bio moja desna ruka. Popije neku čašicu nekad, a ništa mi nije pominjao kad je devojčica nestala. Ne znam uopšte ništa, zato i odbijamo, jer ne znamo ništa - rekla je Svetlana.

Tanjug/Vladimir Sporčić
Policija dovela Dejana Dragijevića u Zlot

Na pitanje novinara da li znaju da je njihov sin sve priznao, neko je doviknuo "Otkud vi znate?".

Majka je potom objasnila da je njen sin Dejan uhapšen na poslu i da ga od tada nisu videli niti su pričali sa njim.

- Nemam pojma. On treba da se kupa, da se brije, odelo da presvuče - dodala je zabrinuto.

Kasnije je čak i ona odvedena bila na saslušanje u policiju.

Sve najnovije informacije iz istrage o smrti male Danke Ilić pročitajte i u našem blogu UŽIVO. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike