Policija saslušala najboljeg prijatelja ubice Danke Ilić: Pretražuju se i drugi rezervoari vode

09.04.2024

19:38

0

Na terenu u Borskom okrugu, i danas, šesti dan od hapšenja osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, nastavlja se potraga za telom devojčice

Policija saslušala najboljeg prijatelja ubice Danke Ilić: Pretražuju se i drugi rezervoari vode
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Policija u selu Zlot saslušala je i školskog druga Dejana Dragijevića osumnjičenog za ubistvo dvogodišnje devojčice.

Kako se nezvanično saznaje, policija je zakucala na vrata školskog druga osumnjičenog Dragijevića.

- Inspektori UKP obavili su razgovor sa Dejanovim školskim drugom koga zovu Sima i živi u selu Zlot. Nije poznato koje im je on informacije otkrio, a u međuvremenu pretraženi su i drugi rezervoari vode - rekao je izvor Informera.

- Uz potok ima tri rezervoara koja su se nekada koristila za navodnjavanje njiva, sada ih samo prazne do dna da vide da nisu tu bacili dete - rekao je jedan od komšija.

Prethodno je Hitna pomoć pod rotacijom stigla na imanje porodice Dragijevića, a za njom i oko 15 inspektora.

Na terenu u Borskom okrugu, i danas, šesti dan od hapšenja osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, nastavlja se potraga za telom devojčice. Osumnjičeni za ubistvo i dalje ne otkrivaju lokaciju na kojoj se nalazi telo. U selo Zlot, u okolini kuće D. D., osumnjičenog za ubistvo male Danke Ilić, došli su pripadnici Uprave kriminalne policije (UKP) Bor i beogradskog UKP-a.

U selo Zlot, u okolini kuće D. D., osumnjičenog za ubistvo male Danke Ilić, došli su pripadnici Uprave kriminalne policije (UKP) Bor i beogradskog UKP-a.

Inspektori pregledaju okolinu, dok pripadnici Sektora za vanredne situacije i dalje pregledaju potok koji je u blizini.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta na porodičnom imanju.

MUP Srbije
 

Nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, policija je uhapsila dva 50-godišnja muškarca iz Bora, osumnjičena za ubistvo, i oni su sprovedeni u Više javno tužilaštvo u Zaječaru na saslušanje.

Reč je o radnicima "Vodovoda", kojima je određen pritvor do 30 dana. Na teret im se stavlja krivično delo – teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Tužilaštvo je saopštilo da je D. D. priznao zločin, dok se J. S. branio ćutanjem. Uhapšeni su otac i brat jednog od osumnjičenih zbog sumnje da su pomogli da se telo premesti na za sada nepoznatu lokaciju. Brat osumnjičenog za ubistvo D. D. preminuo je u Policijskoj upravi u Boru.

U međuvremenu, direktor JP "Vodovod" u Boru podneo je ostavku iz, kako je naveo, moralnih razloga.

Komentarišući ubistvo dvogodišnje devojčice Danke Ilić, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će predložiti Vladi da se ponovo uvede smrtna kazna za najteža krivična dela.

Sve o novim detaljima iz potrage za telom Danke Ilić i toku istrage pratite u našem blogu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike