Pravi se naivan, a kad mu se prohte policiji priča na vlaškom jeziku!

06.04.2024

20:05

1

Od momenta hapšenja Dejan Dragijević priča sa policijom na vlaškom jeziku, iako dobro zna i srpski jezik

Pravi se naivan, a kad mu se prohte policiji priča na vlaškom jeziku!
Dejan Dragijević - Copyright Profimedia Instagram Printscreen

Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot, koji je zajedno sa Srđanom Jankovićem (50) osumnjičen za ubistvo male Danke Ilić (2), koja je 26. marta nestala u Banjskom Polju, kako tvrde komšije, voli da popije i to su svi znali. Zanimljivo je da, od momenta kad ga je policija uhapsila, navodno sa njima nijednom nije želeo da komunicira na srpskom jeziku, već samo na vlaškom jeziku, koji takođe dobro zna.

- Dragijević zna i srpski i vlaški jezik, ali od momenta hapšenja pa do sada sve vreme isključivo odgovara na pitanja na vlaškom i na tom jeziku daje svoj iskaz. To je izazvalo čuđenje kod onih koji ga poznaju, jer sa njima razgovara na srpskom, a i na poslu koristi srpski jezik - kaže naš izvor blizak istrazi.

MUP Srbije
Danka Ilić

Prema rečima našeg sagovornika, Dejan je navodno i na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru odgovarao na pitanja i davao svoju odbranu na vlaškom jeziku.

Komšije iz sela Zlot tvrde da Dejan nije oženjen, a njegovi roditelji su zanatlije.

- Ima porok alkohol, ali ne mogu da tvrdim da li je pio svakog dana, jer ga nisam stalno viđao. Zaposlio se u Vodovodu sa bratom. Viđali smo policiju. Ovo je veliko selo. Sa Dejanom su živeli brat, otac i majka. Na poslu je, inače, alkohol zabranjen. Koliko čujem, on je sa kolegama pio uprkos tome. Pitam se kako bi reagovali da su bili trezni, da li bi i tada ovo uradili. Strašno - kaže jedan od komšija Dragijevića.

Preti im doživotni zatvor

Niko od advokata iz Bora i okoline nije želeo da brani Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića. Oni su osumnjičeni za krivično delo teško ubistvo deteta za koje je zaprećena doživotna kazna zatvora bez mogućnosti uslovnog otpusta.

Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić hladnokrvno su, na ispitivanju u policiji, opisivali zločin koji su počinili 26. marta i o tome ćutali dok je čitava Srbija danima tragala za nestalom devojčicom.

Policija je, na osnovu istrage i izjava osumnjičenih, sklopila čitav mozaik zločina. Kuća porodice Danke Ilić je uvučena, ogromno je dvorište, šipražje, žbunje. Njih dvojica su išla sa asistencije, otčepljavanja nečega i stala pored puta. U rikverc se uparkirali pored puta, vršili nuždu i krenuli. U tom momentu, oni su usput udarili Danku. Vozač nije ni primetio šta se desilo, a suvozač jeste.

Slagali Dankinog oca

Tada su stali, uzeli dete, stavlli u zadnji deo automobila marke "fijat panda" i krenuli. Dete se probudilo u jednom trenutku, dok je još bilo u automobilu. Tada su je ugušili i to je, kako je priznao, uradio Dragijević. Išli su, pa stajali i to su ispričali policiji.

U tom trenutku je naišao Dankin otac i pitao da li su videli dvogodišnju devojčicu, a oni su rekli da nisu. Sledeća stanica im je bila zaustavljanje kod deponije. Kako su ispričali, vozač je uzeo dete i navodno ga bacio na deponiju. Odvezli su auto u "Vodovod", uzeli svoja vozila i otišli kući.

Dragijević je navodno posle dva dana premestio telo devojčice sa deponije.Policija je saopštila da su Radoslav Dragijević (73) i njegov mlađi sin Dalibor (40) pomogli Dejanu da premesti telo devojčice sa deponije u okolini Banjskog polja na, za sada, nepoznatu lokaciju na teritoriji grada Bora. Obojica su uhapšena i osumnjičena za pomoć počiniocu u sakrivanju tela.

Sve najnovije informacije iz istrage o smrti male Danke Ilić pročitajte i u našem blogu UŽIVO. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike