Advokat otkrio karte u slučaju male Danke: Evo šta će biti sa pomagačem ubicama (FOTO)

25.04.2024

18:43

0

"Moj klijent će biti veštačen u Zaječaru, jer nije osumnjičen kao direktni počinilac ubistva", kaže za 24sedam advokat Milomir Jovanović

Advokat otkrio karte u slučaju male Danke: Evo šta će biti sa pomagačem ubicama (FOTO)
Radoslav Dragijević - Copyright Tanjug/Rade Prelić Facebook

Radoslavu Dragijeviću (73), osumnjičenom da je pomogao sinu Dejanu (50) u premeštanju tela Danke Ilić (2) sa deponije, kako 24sedam saznaje, određen je advokat po službenoj dužnosti. Sada je u odbrani Milomir Jovanović, koji je zamenio advokata Nebojšu Živanovića, kojeg je izabrala supruga i majka osumnjičenih Svetlana Dragijević.

Starijeg Dragijevića, kako je za 24sedam rekao njegov novi branilac, veštačiće neuropsihijatri u Zaječaru, dok će njegov sin Dejan i Srđan Janković (50), koji su osumnjičeni za teško ubistvo Danke Ilić u saizvršilaštvu, biti na posmatranju u Specijalnoj zatvorskoj bonici u Beogradu.

- Moj klijent će biti veštačen u Zaječaru, jer nije osumnjičen kao direktni počinilac ubistva. Razgovarao sam sa njim i on ostaje pri stavu da se brani ćutanjem - objašnjava za 24sedam advokat Milinko Jovanović.

U istrazi se, na saslušanju u Višem tužilaštvu u Zaječaru, Radoslav Dragijević branio ćutanjem. Od svih osumnjičenih u postupku odbranu je izneo jedino Dejan Dragijević, koji je priznao ubistvo devojčice.

Danka Ilić iz Bora nestala je 26. marta u Banjskom Polju, a 6. aprila je objavljeno da je devojčica za kojom je danima tragala čitava Srbija - ubijena. Ubrzo su uhapšeni radnici borskog "Vodovoda" Srđan Janković i Dejan Dragijević. Posle nepuna dva dana, policija je privela i Dalibora Dragijevića (40), brata osumnjičenog Dejana, kao i njegovog oca Radoslava.

Dalibor Dragijević, međutim, preminuo je 7. aprila u 3.10 u pritvoru Policijske uprave u Boru.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike