Ne prestaje potraga za telom male Danke Ilić (2): Prečešljano pet bunara, sprema se sahrana preminulom Daliboru (FOTO/VIDEO)

10.04.2024

07:10

0

Autor: 24sedam

Prethodnih dana osim sela Zlot i Luka, temeljno je pretražen i Lazarev kanjon, kao i celokupno područje duž Zlotske reke

Ne prestaje potraga za telom male Danke Ilić (2): Prečešljano pet bunara, sprema se sahrana preminulom Daliboru (FOTO/VIDEO)
Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić MUP

Policija danonoćno radi na rasvetljavanju slučaja ubistva male Danke Ilić (2), koja je nestala 26. marta i koja je, kako se pretpostavlja, istog dana i ubijena.

Zbog ovog svirepog zločina uhapšena su Dejan Dragijević (50) i Srđan Janković (50), kojima je prošle nedelje određen pritvor do 30 dana. U petak, 5. aprila, privedeni su i Dalibor i Radoslav Dragijević, mlađi brat i otac glavnoosumnjičenog Dejana, zbog sumnje da su mu pomogli da prebaci telo devojčice sa deponije na, i dalje, nepoznatu lokaciju.

Facebook
Danka Ilić

 

Janković i njegov kolega iz borskog "Vodovoda" Dragijević su 26. marta udarili devojčicu službenim kolima "fijat panda" u Banjskom Polju. Dragijević je potom dete ubacio u kola, zadavio i bacio na obližnju deponiju. Telo je uz pomoć brata i oca 28. marta premestio na drugu lokaciju, ali niko ne želi da kaže na koju.

23.50 Istraga ubistva dvogodišnje Danke Ilić odvija se paralelno sa potragom za njenim telom. Iako telo jeste jedan od ključnih dokaza ubistva, policija zasad ima barem pet dokaza koji bi Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića, koji su osumnjičeni za ubistvo devojčice, mogli da odvedu na doživotnu robiju.

20.01  Komšije i familija dolaze da izjave saučešće majci Svetlani Dragijević. Svetlana sama sprema sahranu sina Dalibora obzirom na to da joj je drugi sin Dejan u zatvoru, kao i suprug Radoslav 

18.40 Dr Ljubiša Božić, specijalista sudske medicine i stalni sudski veštak, pružio je detaljan osvrt na ovaj dramatični slučaj koji intrigira javnost iz dana u dan.

"Deluje da se traži na više lokacija, realno, u ovom trenutku, sa protokom vremena, to je sve teže", istakao je dr Božić, ukazujući na izazove s kojima se suočava policijska istraga.

18.17 Svetlana Dragijević, majka ubice Danke Ilić, dala je izjavu za medije, i sve ostavila bez teksta.

Brkić: Ko im je pomogao, kako su premestili telo, okolnosti, sve će se utvrditi

Državni sekretar MUP-a, Željko Brkić istakao je danas da policija neumorno traga za telom dvogodišnje Danke.

MUP Srbije
Željko Brkić

„Ovo je zaista bolna tema za čitavo društvo, dosta je bilo spekulacija o tom monstruoznom zločina. 4. aprila smo suočeni sa istinom da dete nije živo, tada su sve naše nade potonule da ćemo dete živo naći. Neumorno tražimo telo Danke Ilić. Oni su premestili telo, ali sve će to biti utvrđeno. Sama činjenica da tela nema, to je priča iz romana. Mi imamo direktne veze koje njih spajaju sa zločinom. Ovde se ni u kom slučaju ne može raditi o običnom ubistvu, ovo je teško ubistvo i za to je predviđena doživotna kazna. Ko im je pomogao, kako su premestili telo, okolnosti, sve će se to utvrditi. Sva pitanja koja javnost intrigira, dobiće odgovor“, istakao je državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova.

14.41 O Dragijevićima, glavi kuće Radoslavu, njegovoj ženi Svetlani, kao i sinu ubici Dejanu i sada pokojnom Daliboru, u njihovom selu Zlot godinama su ćutali. Danas, 10 dana posle objavljivanja monstruoznog zlodela nad Dankom Ilić (2) u režiji Dejana (50) i njegovog kolege iz "Vodovoda" Srđana Jankovića (50), konačno su odlučili da progovore. Ne lepe stvari...

Tanjug/Vladimir Šporčić
Potraga u Zlotu

 

12.20 I dok se građani skoro svakodnevno opraštaju od Danke ilić na društevnim mrežama, jedan od njih je odlučio da napiše i posveti joj pesmu na Instagramu

11.49 Borski advokat Nebojša Živanović smatra da njegov klijent Radoslav Dragijević, pritvoren pod sumnjom da je sinu Dejanu (50) pomogao da premesti telo ubijene Danke Ilić (2), najverovatnije, neće biti izveden na sahranu mlađem sinu.

Printscreen/Facebook
Dalibor i Dejan Dragijević

Dalibor (40) je bio osumnjičen za pomaganje bratu ubici, a preminuo je 7. aprila u policijskom pritvoru i sutra će biti sahranjen u rodnom Zlotu.

10.43 Portal 24sedam vam donosi mapu današnje potrage na oko 43 kvadratna kilometra teškog i nepristupačnog terena.

9.10 Danas pretraga iza potoka

Pripadnici Uprave kriminalističke policije (UKP) iz Beograda i Bora pregledaju okolinu kuće Dejana Dragijevića, ispražnjen je i pretražen rezervoar za vodu, a zatim i korito potoka koji se nalazi u okolini. Iza potoka se nalazi još pet rezervoara ili bunara, a pretpostavka je da će se danas raditi na tim lokacijama, piše Tanjug.

7.15 Vatrogasci završili pretragu oko kuće osumnjičenog

Veliki broj vatrogasaca pretraživao je u utorak poslepodne teren oko kuće glavnoosumnjičenog za ubistvo Danke Ilić, Dejana Dragijevića.

6.30 Agonija porodice ubijene devojčice

Porodica ubijene devojčice Danke Ilić (2) očekuje da policija pronađe njeno telo, a za to vreme u kući porodice Dragomirović u Brestovcu, odakle potiče Dankina majka Ivana, trude se da obavljanjem redovnih aktivnosti zaborave na agoniju u kojoj se nalaze. 

Oni su pretraživali nepristupačan teren na kraju jedne bašte u blizini kuće glavnoosumnjičenog iz Zlota.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike