Žestoko po drogiranom vozaču: "Škodom" pokosio motociklistu, a ovako se branio

22.03.2024

15:17

0

Autor: 24sedam

Za N. A. (23) predložen pritvor od 30 dana

Žestoko po drogiranom vozaču: "Škodom" pokosio motociklistu, a ovako se branio
Copyright 24sedam

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu predložilo je sudu da odredi do 30 dana pritvora N. A. (23), osumnjičenom da je 14. marta u Ulici Džordža Vašingtona, upravljajući automobilom, izazvao saobraćajnu nezgodu u kojoj je poginuo motociklista A. K.(31).

Osumnjičeni je prethodno izneo odbranu u tužilaštvu, a zatim je predložen pritvor, s obzirom na to da je ranije osuđivan i prekršajno kažnjavan, odnosno da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, saopšteno je iz tužilaštva.

Nakon nezgode je utvrđeno da je N. A. tada upravljao svojim vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, odnosno da je bio pozitivan na THC (kanabis), dok iz izveštaja o rezultatima toksikološko-hemijske analize proizilazi da je u uzorku urina osumnjičenog dokazano prisustvo kanabinoida.

Oštećenom A. K. su nakon nezgode konstatovane teške povrede, a kada je on 21. marta preminuo, tužilac je dao nalog za zadržavanje N. A., osumnjičenog za teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Do sudara je došlo 14. marta oko 20 časova u Ulici Džordža Vašingtona, između putničkog vozila "škoda", kojim je upravljao osumnjičeni N. A., i motocikla BMW, koji je vozio A. K.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike