Oni su naslednici Brana Mićunovića: Glamur, estrada i pomalo policija! (FOTO)

20.04.2024

20:45

0

Deca Branislava Mićunovića - Đorđe i Andrea danas su u skladnim brakovima, a njihova svadbena veselja bila su spektakularna

Oni su naslednici Brana Mićunovića: Glamur, estrada i pomalo policija! (FOTO)
Andrea i Mološ Kustudić i Zorana i Đorđe Mićunović - Copyright Facebook/andreakustudic/zoranaamicunovic

Crnogorski biznismen Branislav Brano Mićunović preminuo je juče u jednoj privatnoj klinici u Budvi od posledica moždanog udara. Mićunović je važio za jednu od najkontroverznijih ličnosti u čitavom regionu. Za neke je predstavljao "oličenje čojstva i poštenja", dok su ga pojedini nazivali "bogom i batinom" svega na Balkanu. Smatran je kriminalcem i "gospodarom Crne Gore" bez čijeg odobrenja se nije mogao završiti nijedan ozbiljan posao u sivoj zoni.

U Crnoj Gori čak postoji i izreka "nema kralja nema Tita, sad se ođe Brano pita”.

Mićunović je rođen 1953. godine u Nikšiću, i oženjen je Svetlanom sa kojom ima sina Đorđa, koji je dobio ime po njegovom kumu Đorđu Božoviću Giški, kao  i ćerku Andreu. Njegova supruga je dospela u žižu javnosti kada joj je Prva banka odobrila minus na tekućem računu u iznosu 4,6 miliona evra 2012. godine. Toliko veliki iznos prekoračenja bio je neuobičajan za račun građanina.

Facebook/andreakustudic/zoranaamicunovic
 

Nikšićani Đorđe Mićunović (32) i njegov bliski rođak Lazar Kostić (29) uhapšeni su 26. novembra 2022. godine zbog sprečavanja službenog lica u vršenju službene dužnosti. Policija je tada na mestu incidenta zatekla Mićunovića koji je imao vidnu povredu prethodno zadobijenu na jednoj svadbi. Uprkos tome, oni nisu dali policiji nikakve informacije i nisu želeli da podnesu prijavu. Đorđu su konstatovane lakše povrede, a obojica su osuđena na dvomesečni zatvor u kućnim uslovima.

Crnogorski mediji izvestili su da je 24. decembra prošle godine, u raciji u Beranama u kojoj su pojedini uhapšeni zbog nošenja oružja, pretresen i Đorđe Mićunović, ali kod sebe nije imao oružje.

Pevači, glumci i državni vrh

Deca Branislava Mićunovića danas su u skladnim brakovima. Đorđe je oženjen zgodnom lepoticom. Zorana Mićunović, nekada Mandić, dugo je bila u vezi sa Đorđem Mićunovićem, a 4. novembra 2017. godine svoju vezu su krunisali brakom u najluksuznijem hotelu na crnogorskom  primorju.

Svadbi je prisustvovalo oko 150 zvanica i velik broj poznatih ličnosti. Među zvanicama našla se i naša najveća zvezda, Svetlana Ceca Ražnatović, koja je došla u društvu svoje dece, Veljka i Anastasije, ali i sestre Lidije. Svadbi su takođe prisustvovali Aca Lukas, Ivan Bosiljčić, Jelena Tomašević i mnogi drugi.

Veselje je priređeno u Bečićima, u jednom hotelu, a mladenci su izgledali veoma lepo. Zorana je nosila raskošnu belu venčanicu, a Đorđe se odlučio za klasično crno odelo. Iz ljubavi su dobili dvoje dece.

Aca Lukas o Mićunoviću i avionu crnogorske vlade

Aca Lukas otkrio je detalje poznanstva sa Branom Mićunovićem

- Pevao sam Brani Mićunoviću, moćnom vladaru iz senke. U vreme izborne kampanje DPS-a nastupao sam u svim većim gradovima Crne Gore i bio dobro plaćen za to. Leta sam provodio na crnogorskom primorju i tad sam bio muzički gost na zabavama koje je uglavnom organizovao Milo Đukanović. Posebno je bilo veselo na jahtama. Na te zabave su retko dolazili drugi viđeniji crnogorski političari. Momir Bulatović nikada nije bio na tim žurkama. Kad prođe leto i vratim se u Beograd povremeno sam odlazio u Podgoricu avionom. Ali avionom crnogorske vlade. Dođu po mene, otpevam svoje i vrate me njihovim avionom - piše u Lukasovoj knjizi "Ovo sam ja".

Zorana svakodnevno na svom Instagram profilu pokazuje kako živi, oko nje je čist luksuz i bogatstvo, a vidi se da najviše voli da putuje. Mnoge svojim izgledom ostavlja bez daha.

Printscreen/Zorana Djordje /zoranaamicunovic
Brano Mićunović sa snajom Zoranom

S druge strane Andrea se udala za Miloša Kustudića, a na spektakularnoj svadbi priređenoj 28. marta 2015. godine u hotelu u Bečićima su pored državnog vrha Crne Gore prisustvovale i neke od najvećih estradnih zvezda sa Balkana. Iako je Mićunović govorio da sprema “skromno” slavlje, nisu izostali epiteti poput svadbe veka a mnogi su veselje u Bečićima komentarisali kao najveće u Crnoj Gori.

Venčanica sa biserima i kristalima

Goste su najpre dočekale hostese, a potom mladoženjini roditelji i na kraju Mićunović i njegov sin Đorđe. U restoranu je bilo mesta za 750 ljudi. Svi su bili odlično raspoloženi, a mlada je blistala. Najveseliji je bio njen brat. Mladenci su prvi ples otplesali uz pesmu Sergeja Ćetkovića. On je potom otpevao i još nekoliko svojih pesama. 

Andrea je nosila belu venčanicu sa biserima i kristalima, a Miloš teget odelo. Uzela je njegovo prezime.

Među zvanicama su takođe bili Ceca, njena deca i sestra Lidija, a društvo im je pravila i porodica Zvezdana Terzića. Mićunović je ugostio i Dejana Savićevića, Zorana Kalezića, Melinu Džinović, Mišu Mijatovića, Miroslava Ilića, Acu Lukasa, Slavicu Ćukteraš, Biljanu Sečivanović. i mnoge druge, a slavlje je potrajalo do duboko u noć.

Brano Mićunović rođen je 1953. godine u Nikšiću, a u mladosti je trenirao boks i bio pripadnik elitne 63. padobranske brigade nekadašnje JNA.

Ime Brana Mićunovića se prvi put dovelo u vezu sa nekim krivičnim delom kada je u Nemačkoj ubijen Stjepan Đureković 1983. godine, bivši direktor marketinga "INE". Njegovu likvidaciju, je navodno, organizovao lično Stane Dolanc, nekadašnji major KOS-a, ministar jugoslovenske policije i predsednik Saveta za zaštitu ustavnog poretka. Iako se spekulisalo, nikada nije dokazano da iza te likvidacije stoje Mićunović, njegov kum Đorđe Giška Božović, Dragan Joksović, Ratko Đokić i Ranko Rubežić.

Poslednje godine 20. veka je proveo u Spužu, jer je osumnjičen za ubistvo. Optužbi je oslobođen, zajedno sa svojim prijateljem Zdravkom Lopušinom, da je u okrobru 2000. godine ubio Nikšićanina Radovana Kovačevića.

Branislav Brano Mićunović, koji je juče preminuo, biće sahranjen sutra u 15 časova na groblju Moštanica u mestu Štedim kod Nikšića.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike