Točak usmrtio Vericu, mehaničar autobusa izneo odbranu: Nikada ne proveravam da li su zavrnuti šrafovi

22.03.2024

12:05

0

Nesrećna žena je od siline udarca bila prikovana za ogradu Infektivne klinike

Točak usmrtio Vericu, mehaničar autobusa izneo odbranu: Nikada ne proveravam da li su zavrnuti šrafovi
Copyright 24sedam/Anđela Stošić

Mehaničar koji je uhapšen nakon što se dogodila tragedija u Bulevaru oslobođenja, gde je sa autobusa, koji je bio u vlasništvu privatnog autoprevoznika "Banbus doo" i koji je saobraćao na liniji 78, otpao zadnji levi točak uzrokujući smrt nesrećne žene Verice J., saslušan je u sredu u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu gde je detaljno izneo svoju odbranu, piše "Blic".

Na samom početku svog izlaganja, istakao je da radi kao mehaničar u firmi "Bambus" i da je njegova dužnost da "redovno vrši vizualni pregled vozila", proveravajući stanje spojnica, točkova, guma, sedišta i signalizacije.

- Moja smena je od 20 do osam časova i ja nakon što pregledam vozila potpisujem putni nalog i to radim svako jutro pre nego što autobus izađe iz garaže. Konkretno ovaj autobus, koji saobraća na liniji 78, pregledao sam dan ranije u odnosu na nezgodu, dakle 17. marta 2024. godine. Izvršio sam vizuelni pregled, tako što sam baterijskom lampom pregledao spone, točkove, s tim što nisam detaljno gledao i nisam proveravao koliko su šrafovi zategnuti, pogledao sam i sedišta - naveo je mehaničar.

Potpisao putni nalog

Kako je rekao, "vozilo mu je izgledalo sasvim normalno", te je potpisao putni nalog tog jutra nakon čega ga je preuzeo vozač.

- Što se tiče zadnjeg vremena, na tom autobusu nije rađeno ništa niti oko točkova, niti oko kočnica. Solidan je autobus, iako jeste stariji - dodao je on.

Rekao je i da nikada ne proverava da li su točkovi zavrnuti šrafovima, odnosno same šrafove, osim vizuelno.

- Ja na putnom nalogu potpišem svoje ime i ništa više ne popunjavam, a vozači sve ostalo. Ja kada stavim moj potpis, ja garantujem da je vozilo izašlo ispravno sa parkinga, a šta će se desiti u toku dana, da li će doći do nekog kvara, ne mogu da garantujem - ispričao je mehaničar.

Nakon saslušanja postupajući tužilac tražio je da mu se odredi pritvor.

Bila prikovana za ogradu

Podsetimo, pre tri dana došlo je do teške nesreće kada je točak autobusa na liniji 78 otpao i tom prilikom udario u dve žene u Bulevaru Oslobođenja.

Kako je saopšteno iz Hitne pomoći, jedna od njih starosti oko 70 godina bila je prikovana za ogradu Infektivne klinike.

- Naše kolege sa Infektivne su prve izašle na teren i započele reanimaciju. Žena je bila bez svesti i pulsa - navela je dr Stefanović iz Hitne pomoći za RTS.

Nažlost, i pored svih napora lekara Verica J. je pre dva dana preminula. Druga povređena žena je starosti od oko 60 godina i ona je zadobila lakše povrede.

- Te lakše povrede treba uzeti sa rezervom jer u ovakvoj nesreći svaka povreda je teška. Ona je imala vidljive povrede i takođe se nalazi u UC - dodala je Stefanović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike