Grupa Miroslava Starčevića zanemela u tužilaštvu: Jedan od osumnjičene braće družio se sa Sorajom!

09.10.2023

15:39

0

Autor: Mi. S.

Osumnjičeni su da su kupovali, prenosili i posredovali u kupovini i prodaji marihuane na teritoriji Albanije i Srbije

Grupa Miroslava Starčevića zanemela u tužilaštvu: Jedan od osumnjičene braće družio se sa Sorajom!
Živeli u luksuzu - deo oduzetih stvari od ove grupe - Copyright Tanjug/OMK MUP Republike Srbije

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv Miroslava Starčevića, Predraga Stojića, Zorana Jovanovića, Miloša Milovanovića, Marka Milovanovića, Stefana Nakića, Srđana Đurića i Marka Simića. Oni su osumnjičeni za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.

Posle saslušanja sedmorice osumnjičenih koji su dostupni pravosuđu Srbije, tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu da se svima odredi pritvor. Svi osumnjičeni su se branili ćutanjem.

Ova organizovana kriminalna grupa je u periodu od 12 februara 2020. godine do 16. marta iste godine na teritoriji Republike Albanije i Republike Srbije kupovala, prenosila i posredovala u kupovini i prodaji opojne droge - marihuana. Samo u jednoj od zaplena, 2. marta 2020. godine, pronađeno je i oduzeto 782 kilograma opojne droge marihune na graničnom prelazu Vatin, navodi se u saopštenju Javnog tužilaštva za organizovani kriminal.

U toku predistražnog postupka prikupljeni su dokazi koji se odnose na korišćenje "Skaj" aplikacije putem međunarodne pravne pomoći.

Miroslav Starčević osumnjičen je da je organizator ove krinalne grupe. On je uhapšen u maju i od tada je u pritvoru. Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni se dovode u vezu sa Balkanskim kartelom.

ATAImages/Antonio Ahel
Soraja Vučelić

Osumnjičeni Miloš i Marko Milovanović su, inače, rođena braća. Miloš je od ranije poznat javnosti po druženju sa crnogorskom starletom Sorajom Vučelić. Njih dvoje uslikani su u jednom restoranu u grčkom letovalištu Hanioti.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike