Likvidacija u Zemunu snimljena kamerom: Lažni dostavljač u Milana ispalio 10 hitaca, pa ga i "overio"

21.06.2024

08:00

0

Goran Mirković, Igor G. i Darko K. optuženi su za teško ubistvo u saizvršilaštvu Milana Jorovića

Likvidacija u Zemunu snimljena kamerom: Lažni dostavljač u Milana ispalio 10 hitaca, pa ga i "overio"
Milan Jorović ubijen je ispred kuće u Zemunu - Copyright Printscreen/YouTube/Rudar7 24sedam/Goran Sivački

Milan Jorović (30) ubijen je 21. juna prošle godine u Zemunu kada mu je prišao čovek sa žutim rancem za dostavu hrane i u njega ispalio više hitaca. Mesec dana nakon zločina pojavio se snimak sa nadzorne kamere na kom se vidi trenutak ubistva. Goran Mirković, Igor G. i Darko K. optuženi su početkom februara ove godine za teško ubistvo u saizvršilaštvu Milana Jorovića, a suđenje još nije počelo.

Više javno užilaštvo u Beogradu tereti Mirkovića da je neposredni počinilac i da je pucajući likvidirao Jorovića. On je vozeći motor maskiran u dostavljača hrane, u sred dana oko 14 časova, pucao u Milana i iz pištolja ispalio deset metaka. Pogođeni Jorović je na licu mesta preminuo.

printscreen/MUP
Hapšenje osumnjičenih za ubistvo Milana Jorovića

Druga dvojica se terete da su od početka aprila, pa do dana ubistva zajedno sa Mirkovićem opservirala Jorovićevo kretanje. Sva trojica se nalaze u pritvoru.

Kako se sumnja i kako su snimile nadzorne kamere, Mirković je tog dana na motoru  pratio Jorovića u njegovom vozilu. Kada se Milan parkirao nedaleko od kuće u Altini, ubica je zaustavio motor i sa kacigom na glavi mu se približio i zapucao.

Kada je Jorović pao pored auta, prišao mu je još bliže i pucao u glavu, kako bi ga "overio". Seo je potom na motor kojim je pobegao.

Hemijin prijatelj

Dvadesetak dana posle likvidacije u Zemunu, Mirković i njegovi saučesnici su uhapšeni. Na saslušanju u tužilaštvu branili su se ćutanjem.

Ubijeni Milan Jorović bio je blizak prijatelj Nemanje Bojovića Hemije, kojem je nekoliko puta bačena bomba u dvorište kuće.

Inspektori su, neposredno posle ubistva u Zemunu, uzeli snimke sa više kamera sa okolnih kuća i objekata, ali i sa kuće ubijenog, a ključni su video-zapisi sa tri kamere. Ubica je bio maskiran u dostavljača hrane, a policija je zahvaljući snimcima otkrila kako on izgleda.

Snimak ubistva ubrzo je osvanuo i na društvenim mrežama.

 

 

Neposredno posle likvidacije Jorovića, njegova porodica i prijatelji opraštali su se od njega na svojim profilima..

"Voleću te zauvek"

Članovi Milaove familije su ispod njegove slike napisali: "Ne može mi tebe niko nikada uzeti iz srca i duše, voleću te zauvek", "Jeti, bila je čast imati te za iskrenog prijatelja u bolu i u radosti", pisali su njegovi prijatelji.

Njegova braća takođe su ostavila poruku za njega. "Sećanje na tebe u nama večno živeće", napisali su oni kratko i potpisali se kao "tvoja braća".

Optuženi za ubistvo Jorovića, prema operativnim informacijama, pripadaju jednoj od navijačkih frakcija Partizana, bliskoj, navodno, osobama koje se na neki način dovode u vezu sa "škaljarskim klanom".

U prvo vreme, nedugo posle likvidacije, postajale su indicije da su smaknuće naručile i odradile ekipe preostale iza kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. To se u istrazi, međutim, pokazalo kao pogrešan pravac.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike