Miloš (17) ubijen iz "kalašnjikova" u školskom dvorištu: Baki srce prepuklo od tuge, umrla na dan njegove sahrane!

24.06.2024

08:00

1

Majka ubijenog Miloša Karaklajića preminula je od bola za sinom par godina kasnije

Miloš (17) ubijen iz "kalašnjikova" u školskom dvorištu: Baki srce prepuklo od tuge, umrla na dan njegove sahrane!
Miloš Karakajić i mesto njegovog ubistva - Copyright Printscreen/YouTube/Rudar7

Obračun dve grupe mladića u dvorištu Osnovne škole "Vuk Karadžić" u beogradskom naselju Surčin, pretvorio se 24. juna 2005. godine u tragediju. Ubijen je tada sedamnaestogodišnji Miloš Karaklajić, zvani Mimi. Od tuge za unukom, na dan njegove sahrane, preminula je i njegova baka. Zbog velikog bola, par godina kasnije, umrla je i majka ubijenog momka.

U krvavom obračunu, sa jedne strne, bio je M. J. (21) sa dvojicom drugara, a sa druge B. B. sa bratom i drugom.

Kako je M. J. kasnije objasnio na suđenju, on je te večeri krenuo u školsko dvorište da se nađe sa braćom B., jer ga je tog dana stariji od njih zvao više puta i tražio da se vide, budući da mu se devojka požalila na njega da joj se nabacivao na nekom rođendanu, M. J.  je ispričao da je pozvao dvojicu svojih drugara i rekao im da oni krenu ka školskom dvorištu i da se jedan od njih predstavi kao on.

Očekivao je, kako je objasnio, da će braća B. imati oružje, pa je taj dan kupio automatsku pušku od nekog dečka iz Surčina.  Uzeo je pušku, kojom nikad pre toga nije rukovao, i uputio se ka školskom dvorištu.

M. J. je došao ranije i sakrio se iza nekog žbunja. Ispred je video braću B. i D. R. i svoje drugove M. T. i N. J.. Kad im je N. J. rekao "Ja sam Miksa", jedan od braće B. ga je udario pesnicom u glavu. U tom momentu su D. R. i jedan od braće B. povadili pištolje. a N. J. je počeo da viče “Pucaj Miksa”.

Metak direktno u glavu

Tada je M. J. digao pušku u njihovom pravcu i počeo da puca. Kako je objasnio u sudnici, "kalašnjikov" je bio namešten na rafalnu paljbu i on je ispalio ceo šaržer. Budući da pušku nije mogao da zaustavi da puca, M. J. je, kako je rekao, odbacio i pobegao.

Printscreen/YouTube/Rudar7
Policijski uviđaj na mestu tragedije

U školskom dvorištu bilo je više osoba koje su sedele I pričale. U trenutku kada je M. J. zapucao, svi su polegali. Miloš Karaklajić, međutim, nije stigao i pogodila su ga dva metka, od kojih ga je jedan metak pogodio pravo u glavu i on je ostao na mestu mrtav.

Miloš Karaklajić nije imao nikakve veze sa ovim obračunom, već se kritične večeri zatekao sa svojim društvom u školskom dvorištu, nedaleko od mesta gde je izbio vatreni okršaj.

Na poprište krvavog obračuna došla je Hitna pomoć, ali su mogli samo da konstatuju smrt mladića. Očevici su ispričali da su u tom trenutku u školsko dvorište došli Miloševi kumovi I prijatelji I počeli su navodno da tuku lekare, zahtevajući da urade sve da Milošu spasu život. Veći incident sprečila je policija, koja u prvi mah nije reagovala.

Na sahrani 1.000 Surčinaca

M. J. je uhapšen posle par sati. Policija ga je locirala kod sestre u Novom Beogradu. Kasnije je izjavio da je tek od policije saznao da je nekoga ubio.

Printscreen/YouTube/Rudar7
Mesto ubistva Miloša Karaklajića

Suđenje je trajalo više od dve godine,Svi akteri ovog događaja ,osim M. J. dobili su male zatvorske kazne. Sa druge strane, M. J. je osuđen na maksimalnih 10 godina zatvora, pošto je ranije bio osuđen uslovno šest meseci sa rokom proveravanja od dve godine,,zbog napada na drugu osobu. Sud mu je zbog toga izrekao jedninstvenu kaznu od 10 i po godina zatvora.

Ubijeni Miloš sahranjen je na surčinskom groblju. Od tuge za izgubljenim unukom, nekoliko sati pre sahrane, srce Miloševe bake Gine nije izdržalo i ona je umrla u porodičnom domu u Radničkoj ulici.

Oko hiljadu Surčinaca u tihoj povorci ispratilo je Miloša, čija je porodica u samo tri dana na tragičan način izgubila dva člana. Miloševi školski drugovi i mnogobrojni prijatelji sa nevericom su, u šoku, tiho koračali ka groblju, prisećajući se trenutaka koje su zajedno proveli, dok se nije dogodila strašna tragedija čije uzroke niko od njih nije mogao da shvati.

Svi akteri obračuna su u međuvremenu odslužili kazne i nastavili svoje živote. Miloševa majka, od tuge za sinom, umrla je posle par godina.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike