Boško Raičević raznet eksplozivom u automobilu: Dve verzije surove likvidacije u centru Beograda

22.06.2023

08:05

0

Raičević, čije je telo raskomadano, poginuo je odmah, dok je lakše povređen vozač službenog pik koji se nalazio pored njegovog automobila

Boško Raičević raznet eksplozivom u automobilu: Dve verzije surove likvidacije u centru Beograda
Ilustracija - Copyright Profimedia

U jakoj eksplozija koja se dogodila 22. juna 2012. godine oko podne odjeknula je na uglu ulica Tadeuša Košćuška i Cara Dušana, u blizini Zoološkog vrta, poginuo je kontroverzni biznismen Boško Raičević (42).

Dve verzije atentata na Raičevića

Prema onoj prvoj verziji Raičeviću je nepoznata osoba bacila bombu u automobil kroz prozor, dok je vozilo bilo u pokretu.

Druga verzija ovog nemilosrdnog ubistva u beogradskom podzemlju glasi da je ispod citroena C4, za čijim je volanom bio Raičević, bio postavljen plastični eksploziv koji je aktiviran daljinskim putem.

Raičević, čije je telo raskomadano, poginuo je odmah, dok je lakše povređen vozač službenog pik  koji se nalazio pored njegovog automobila. Razneti delovi tela nalazili su se svuda oko automobila kojim je upravljao Raičević.

Od siline eksplozije popucala su stakla na okolnim zgradama. Na lice mesta odmah su izašle protivdiverziona ekipa policije, Hitna pomoć i vatrogasci.

Na mestu gde se dogodilo ubistvo brzo je došla i vidno potresena i uplakana najbolja drugarica Raičevića u sivom BMW-u. Pre atentata, Raičević je bio u bašti kafića u Ulici cara Dušana.

Antonio Ahel/ATA Images
Ilustracija

Pretpostavlja se da je Raičević bio blizak rakovičkim klanu, a mediji su pisali i da je pre nekoliko godina srpska policija osujetila pokušaj trojice bombaša koji planirali da, takođe eksplozivom postavljenim ispod automboila, usmrte vođu ove kriminalne grupe Nebojšu Stojkovića Stojketa.

Pored te navodne povezanosti sa rakovičkim klanom, sa Stojkovićem i saradnicima, od kojih je većina poreklom iz Prištine i Peći, policija je tada proverila sve Raičevićeve aktivnosti.


Raičevića je 2010. godine pokušao da ubije Aleksandar Đerić, nakon svađe zbog parking mesta. Tada su očevici tvrdili da je Raičević sa prijateljima napustio lokal i krenuo ka parkingu, gde je ispred njegovog automobila bilo parkirano drugo vozilo. Pošto nije mogao da se isparkira, vratio se u baštu kafića da bi saznao čije je vozilo. U bašti je bio Đerić sa društvom, koji mu je rekao da je vozilo njegovo i da ga neće pomeriti. Raičević je tada ranjen sa četiri metka u noge, prepone i stomak.

Prema nezvaničnim informacijama medija, Raičević se zbog hapšenja Stojkovića i rakovičke ekipe tokom akcije "Sablja" iz Beograda preselio u Budvu. I nakon nekoliko godina se vratio u Beograd.

Boško Raičević, kontroverzni biznismen, je poreklom iz Crne Gore, a rođen je u Prištini, gde je bio vlasnik diskoteka, a posle rata i bombardovanja Jugoslavije 1999. godine živeo je u Budvi.

"Važio je za žestokog momka i velikog zaštitnika Crnogoraca na Kosovu. 

Bavio se, između ostalog, ugostiteljstvom, bio je dugi niz godina vlasnik nekoliko popularnih diskoteka u koje su dolazili Srbi, Crnogorci i Albanci, što u to vreme nije bilo uobičajeno.

Posle nekoliko godina preselio u Beograd. U prestonici je važio za bliskog čoveka Andrije Draškovića.  Drašković je, prema nezvaničnim izvorima, imao neograničeno poverenje u njega.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike