Tuga! Porodica Dejana stradalog kod Prokuplja nema pare za sahranu, drugom preminulom ranije poginuo sin

27.06.2024

13:47

0

U prevrtanju traktora stradao je Dejan Radoičić (42), dok je vlasnik mašine Ivko Pejović (70) preminuo u bolnici

Tuga! Porodica Dejana stradalog kod Prokuplja nema pare za sahranu,  drugom preminulom ranije poginuo sin
Ilustracija - Copyright Profimedia

U prevrtanju trakotra koje se tokom jučerašnjeg nevremena dogodilo u ataru sela Bresnica kod Porkuplja, na licu mesta je stardao Dejan Radoičić (42) iz Zdravinja, dok je vlasnik traktora Ivko Pejović (70) iz Bresnice preminuo tokom noći u niškom UKC.

U prvo vreme se mislilo, a to je Pejović ispričao kada su ga pronašli, da je grom udario u traktor, ali je ministar policije Ivica Dačić kasnije izjavio da je istragom utvđeno da je do prevrtanja tarktora došlo usled neprilagođene brzine i nevremena.

Ljudi su bili u šumi da skupljaju drva kada je nevreme počelo. Požurili su da se vrate i tada je došlo do prevrtanja traktora. Pejović je uspeo nekako da, bauljajući pređe par kilometara i dođe do glavnog puta, odakle je pozvana Hitna pomoć Doma zdravlja Prokuplje koja mu je ukazala pomoć i prevezla ga do prokupačke bolnice, a odatle je prebačen u UKC Niš.

- On je bio svestan i u razgovoru sa okupljenim meštanima objasnio je da je grom udario u njihov traktor i da su se tako prevrnuli. Rekao je još i da ne treba sada da traže Dejana, jer je on sigurno mrtav, ali je medicinska ekipa uz pomoć meštana uspela da dođe do mesta prevrtanja i do tragično stardalog Dejana - ispričao e izvor.

Dejan je inače bio nadničar, koji je, kako kažu svi koji su ga poznavali, bio pošten i vredan čovek koji je svima u okolini obavljao poslove. Poslednje dve godine živeo je u vanbračnoj zajednici sa jednom ženom u Bresnici, pa je sa Ivkom često išao u šumu po drva.

Profimedia
Ilustracija

- Ne znam čovek kome nije izašao u susret. Živeo je vrlo skromno, zaista, ali nikome nikada nije zakinuo. Uvek je on radio pošteno, kao i njegov brat. Sa majkom žive od socijalne pomoći, pa eto sada pored svih muka koje imaju, nemaju ni za sahranu. Zato su meštani Zdravinja odlučili da pomognu Dejanovoj porodici barem u ovome. Za nekoliko sati prikupili su 40.000 dinara, ali je potrebno još novca za sahranu - kažu nam meštani Zdravinja.

I sudbina nastradalog Ivka Pejovića je bila teška. Pre nekoliko godina mu je u saobraćajnoj nesreći poginuo sin kod Kondželjske crkve, kada je izgubio kontrolu nad motociklom. To je bio jedan od blizanaca koje je Ivko ima sa suprugom. Porodica je skromna, radna i uvek su se mučili da zarade. Zbog toga je Ivko i u sedamdesetoj godini života brao drva.

- Sve se lomi gde je najtanje. Prosto ko je rođen da se muči, čitavog života se muči - komentarišu meštani Bresnice ono što se prethodnog dana događalo, a piše Kurir.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike