Ovo je poginuli "škaljarac" Petar sa Cetinja: Najmlađi brat Kaluđerović, hapšen zbog bombi (VIDEO)

20.06.2024

11:27

0

Autor: 24sedam

Petar Kaluđerović (20) hapšen sa starijom braćom zbog razornog pentrita i TNT-a

Ovo je poginuli "škaljarac" Petar sa Cetinja: Najmlađi brat Kaluđerović, hapšen zbog bombi (VIDEO)
Copyright Tanjug printscreen

Sa "škaljarcem" Draganom Roganovićem (36), jutros u 9.10 sati na Cetinju, poginuo je i Petar Kaluđerović (20), koji je bio hapšen upravo zbog postavljanja bombi. U eksploziji jutros, ispred ulaza u Sportski centar na Cetinju, povređeni su Cetinjanin Taso Jovanović i Mihajlo Borozan (29).

Dvojica "škaljaraca" bila su u luksuznom "mercedesu" podgoričke registracije kada je odjeknula eksplozija. Sumnja se da je u njihovom društvu bio i Borozan.

Petar Kaluđerović je najmlađi od trojice braće. Njegovo ime je poslednji put u žižu javnosti dospeo 11. aprila ove godine. Sa danas povređenim Borozanom uhapšen je sa braćom Vladimirom (34) i Milanom Kaluđerović (35) i to u Podgorici zbog sumnje da je izvršii krivično delo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Tragovi eksploziva

Tada ih je policija uhapsila pod sumnjom da su pravili eksplozivne naprave jer su im na telu nađeni tragovi razornog pentrita i TNT-a. Zbog hapšenja se oglasila i Petrova majka Nada Kaluđerović, koja je najoštrije osudila, kako je ustvrdila, “koordinisani atak policije i tužilaštva” na njenu porodicu.

- Samo bih kao majka čija su tri sina danas na veliku nepravdu zavrsila u pritvoru navela, da nije isključeno da su policijski službenici prilikom ranijih pretresa i slinih upada u našoj porodičnoj kuci preneli supstance, koje su navodno u neznatnim količinama nađene kod nekog od mojih sinova, a da ne postoji kada i gde i u kom vremenskom periodu je nađeno i koja precizna količina - ispričala je majka.

Braća fizički radnici

Istakla je i da se njeni “sinovi bave poštenim, uglavnom teškim fizičkim radom, dok je jedan od njih sportski fizioterapeut”.

- Nadam se kao majka da će više instance doneti razumnu i ispravnu odluku i osloboditi ih progona, a mediji imati senzibiliteta da čuju i našu stranu priče i prekinuti sa linčom, jer se lako iz dosadašnjih naslova može steći pogrešan utisak da je po sredi uspešna akcija privođenja pravdi notornih kriminalaca, a zapravo je u pitanju gola farsa, i vraćanje svih nas u period kada se Crnom Gorom sejao strah i prolivala nedužna krv - poručila je ona.

Sa Kaluđerovićem u eksploziji je stradao, takođe, "škaljarac" Dragan Roganović. Ovaj nekadašnji bokser, uspešni sportista, bio je telohranitelj Gorana Radomana, koji je u februaru 2015. godine kao prva žrtva u škaljarsko-kavačkom ratu ubijen u Beogradu. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike