Snimak hapšenja grupe koja je deo "Balkanskog kartela": Povezani sa zaplenom 792 kg droge - a evo šta im je sve oduzeto (FOTO/VIDEO)

08.10.2023

17:37

0

Autor: Mi. S.

Organizator M. M. je osmislio plan da u Srbiji formira grupu koja je za druge neovlašćeno transportovala drogu

Snimak hapšenja grupe koja je deo "Balkanskog kartela": Povezani sa zaplenom 792 kg droge - a evo šta im je sve oduzeto (FOTO/VIDEO)
Živeli u luksuzu - deo oduzetih stvari od ove grupe - Copyright Tanjug/OMK MUP Republike Srbije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, nakon višemesečne istrage, u saradnji sa BIA i Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal, uz koordinaciju Evropola i Evrodžasta, na području Beograda, Vranja, Šapca i Paraćina, uhapsili su šest osoba osumnjičenih da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe krijumčarili 782 kilograma marihuane zaplenjene 2020. godine na graničnom prelazu Vatin, prilikom pregleda kamiona sa prikolicom. Tom prilikom, uhapšen je I. L. (38) iz Paraćina.

U ovoj akciji uhapšeni su organizator organizovane kriminalne grupe M. M. (35), kao i pripadnici S. Đ. (36), S. N. (34), M. M. (32), P. S. (52) i Z. J. (51), dok se još trojica osumnjičenih nalaze u pritvorskim jedinicama na području Srbije i Francuske.

Kako se sumnja, M. M. je osmislio plan da na području Srbije formira organizovanu kriminalnu grupu koja će za druge grupe, zadužene za nabavku i kupovinu opojne droge radi dalje prodaje, neovlašćeno da transportuje veću količinu droge.

Za transport droge iz Albanije do Srbije i dalje na području Evrope, a sve u cilju sticanja dobiti za sebe i ostale pripadnike ove organizovane kriminalne grupe, koristili su kamione sa prikolicom u kojima su specijalno izrađeni bunkeri za skladištenje droge.

Prilikom pretresanja stanova i drugih prostorija osumnjičenih, pronađena je veća količina novca, oružje, kao i više skupocenih vozila.

Zbog sumnje da su kao organizovana kriminalna grupa počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, uhapšenima je određeno zadržavanje od 48 sati i oni će biti sprovedeni u nadležno tužilaštvo. Krivičnom prijavom su obuhvaćene i dve osobe koje se nalaze u pritvoru.

Protiv M. M. biće podneta krivična prijava i za nedozvoljenu proizvodnju držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Nastavlja se rad na prikupljanju dokaza radi potvrđivanja operativnih podataka da je ova organizovana kriminalna grupa odgovorna i za još neke velike zaplene marihuane i kokaina, kako na području Srbije, tako i u Evropi.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike