Lepota i glamur nisu rezervisani samo za mršavice: Otkrivamo kako da se savršeno stilizujete ukoliko imate višak kilograma

21.06.2024

10:58

2

Žene punijeg stasa često imaju problema da nađu garderobu koja će im biti baš po meri

Lepota i glamur nisu rezervisani samo za mršavice: Otkrivamo kako da se savršeno stilizujete ukoliko imate višak kilograma
Plus Belle - Copyright Promo/Marta Zečević

Punije žene se svakodnevno suočavaju sa gomilom problema kada krenu u potragu za lepom, modernom, otmenom i seksi garderobom.

Promo/Marta Zečević
 

Ograničen izbor je svakodnevica za žene u „nestandardnim” veličinama. Deluje kao da su aktuelni brendovi fokusirani isključivo na standardne veličine i da zanemaruju potrebe velikog broja žena kojima su potrebni veći brojevi.

To često podrazumeva da punije žene nemaju mogućnost da biraju između različitih stilova, krojeva i boja, već treba da se zadovolje nedovoljno atraktivnim komadima, nejasnih linija, nedovoljno lepih dezena, bez šika i vau efekta.

Promo/Marta Zečević
 

Ovim ženama kao da se niko ne bavi, što dokazuje i to da komadi koji se prave u većim brojevima često ne pristaju dobro i ne laskaju figuri (ovde tesno, tamo dugačko - samim tim i neudobno).

Kada se uporede cene, i ovde imamo problem - u sekcijama za puniji stas sve je skuplje nego u „standardnim” veličinama.

Sve ovo dovodi do toga da pronalazak lepe, atraktivne i otmene garderobe postane prava glavobolja za žene punijeg stasa koje vole da se lepo obuku i istaknu se svojom odećom.

Ipak, nije sve tako crno, postoji par brendova koji svojim pristupom osvežavaju ponudu na tržištu i pružaju nadu svim ovim ženama da će moći bez po muke da se doteraju i uvek pronađu za sebe nešto što im savršeno pristaje.
Promo/Marta Zečević
 

Jedan od brendova je PlusBelle, mali brend u razvoju, koji nudi nesvakidašnje i živopisne modele, koji se šiju po meri u limitiranom broju komada.

Kako ističe osnivačica ovog brenda Nevenka Marić, sve su žene različite, a da bi garderoba stajala nekome savršeno, potrebno je da se prilagodi svakom telu. Biti punija žena u svetu koji nameće nerealne standarde lepote nije uopšte lako.

- Pored toga što je najčešće usađeno pogrešno uverenje da ako nismo mršave nismo ni lepe, mi punije žene moramo uvek mnogo više da se potrudimo ukoliko želimo da budemo lepo obučene i glamurozne - kaže Marićeva.

Promo
 

- Još kao mlada devojka počela sam da šijem garderobu za sebe, a mnogo godina kasnije, to sam ponudila i ostalim ženama putem moje Instagram strance PlusBelle. Hiljadu puta sam čula: ne kupujem ništa dok ne smršam ili dok ponovo ne budem imala 60 kila. A šta do tada? U čemu ići na posao? Šta ako dete diplomira? Kumica se udaje? Dok čekamo rezultate dijeta i neku „promenu”, mi i dalje svaki dan živimo i treba da izgledamo lepo. Zato sam osmislila ležerne i udobne, a opet upečatljive i otmene komade, koji mogu da se nose u raznim prilikama, rekla nam je ona.

Promo/Marta Zečević
 

U njima će žena biti zagarantovano zapažena, lepa i zadovoljna. Kada sama izaberem materijal i model se sašije po mojoj meri (pa stoji kao saliven), eee, to je kraljevski osećaj. PlusBelle nudi ovu uslugu, i modeli se šiju u limitiranom broju komada, po meri.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Plus Belle (@plusbellem)

To znači da će se žene koje se odluče za moj model razlikovati od ostalih žena na ulici i svakako će biti zapažene. Svakako, spremne za komplimente - poručuje osnivačica ovog simpatičnog brenda.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike