Mišo, dalje neće moći: Odlazak prvog Crnogorca potpisao Jusa Bulić (FOTO)

11.07.2023

08:00

0

Autor: 24sedam

Dosije o ubistvu Miodraga Miše Nikšića policija još drži otvoreno, ali beogradsko podzemlje zna sve!

Mišo, dalje neće moći: Odlazak prvog Crnogorca potpisao Jusa Bulić (FOTO)
Copyright Profimedia/YouTube/Rudar7

Miodrag Miša Nikšić (34) bio je vlasnik OFK Zvezdare. Ima je lanac kockarnica. Držao je butike... Član nadolazeće ekipe iz Crne Gore na čelu sa Vasom Pavićevićem. Preuzimali su poslove i ubrzano širi svoju mrežu. Krenuo je sa legalnim poslovima i razvijanjem sportske imperije. Onda su usledili rafali...

YouTube/Rudar7
Miša Nikšić

Ubijen je 11. jula 1995. godine. Tog dana, pod još nerasvetljenim okolnostima, izrešetan je sa prijateljem Petrom Kotoraninom ispred kafića "Mig" u Hadži Milentijevoj ulici, na Vračaru. Napadnuti su dok su izlazili iz automobila. Napadač je bio u drugom vozilu i nikada nije zvanično otkriven.

Dug od 20.000 maraka

Iako se u policijskim dosijeima vodi 27 godina kao nerasvetljeno ubistvo, beogradsko podzemlje ga je poodavno rasvetlilo. Iza ove likvidacije, navodno, nalazio se Jusuf Jusa Bulić, koji je nekoliko godina kasnije takođe likvidiran u sačekuši. I na spisku ubijenih je, takođe, i ubica Nikšića.
Kao motiv pominjao se i izvesni dug. I to od 20.000 nemačkih maraka. Ali, ništa.

Svaka priča o Nikšiću bila bi prazna bez njegovog najboljeg prijatelja i kuma Branislava Trojanovića Trojketa. Preuzeo je upravljanje klubom. Napravio je izuzetan sportski kolektiv iz kog je iznedreno nekoliko vrhunskih igrača - Ivica Kralj, Ivan Ranđelović, Marko Dević...

Paša ubijen ispred TV-a

Nepoznati napadač ubio je 24. aprila 2001, nešto pre ponoći, biznismena iz Beograda Luku Mirkovića (39) u njegovoj kući u Ulici Kružni put 78 u naselju Medaković III. Sedeo je u dnevnoj sobi i gledao televiziju, a sa njim su u kući bile i tri maloletne ćerke. Napadač je ušao u dvorište, prišao kući i kroz zatvoren prozor iz "škorpiona" ispalio tridestak metaka u Mirkovića. Hici su ga pogodili u glavu i grudi, a ubica je zauvek nestao.

Za sedam godina ovaj klub je iz Beogradske zone uspeo da uđe u Prvu saveznu ligu. Budući stadion sa 12.000 sedišta trebalo je da ponese ime "Miodrag Miša Nikšić". U to vreme mnogi ljudi iz krimogene sredine ulazili su u fudbal, preuzimali lokalne klubove i za kratko vreme od zonaša pravili respektabilne prvoligaše.

Solista sa milionima

Trojanović je bio daleko od cvećke sa Zvezdare. Kao većina nestašnih mladića u to vreme, dokazivao se pesnicama u organizovanim tučama. Družio se sa Ljubom Magašem Zemuncem, Đorđem Božovićem Giškom... Karijeru je nastavio u inostranstvu, a zli jezici su govorili da je radio provale. O njemu se pričalo kao o solisti - čoveku koji je voleo sve sam da odradi.

U podzemlju se šuškalo da su ga evropski policajci nekoliko puta hapsili, a tamošnji sudovi mu presuđivali. Navodno, početkom devedesetih godina uleteo je, sa još nekim ljudima, u kombinaciju iz koje je izašao teži za više miliona maraka. O tom poslu se vrlo malo zna i uglavnom se nagađa.
Ubrzo posle toga počinje njegov uspon u Beogradu. Otvara restorane, butike, kazina... Nažalost, doživeo je istu sudbinu kao i kum Miša. Trojanović je ubijen 21. jula 2001. godine.

Bonus video

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike