Prošao kroz crveno u Zemunu i napravio haos: Za smrt vozača GSP-a Bojana Peraća tri godine zatvora!

02.11.2020

14:02

0

Adam Rakočević (22) je u februaru ove godine izleteo na raskrsnicu i izazvao udes u kojem su učestvovala još dva autobusa. Vozač autobusa je poginuo na lic

Prošao kroz crveno u Zemunu i napravio haos: Za smrt vozača GSP-a Bojana Peraća tri godine zatvora!
Copyright Bojan Perać Printscreen/TVStdioB

Adam Rakočević (22) iz Beograda, koji je optužen da je izazvao saobraćajnu nesreću u februaru ove godine u Zemunu u kojoj je poginuo vozač GSP-a Bojan Perać (31), osuđen je danas u Višem sudu u Beogradu na kaznu od 3 godine i 3 meseca zatvora!

U presudi je saopšteno da je Rakočević dobio 2 godine i 6 meseci kazne za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja. A uz to kažnjen je i sa 3 meseca zbog držanja droge u kolima, dok je još 6 meseci dobio zbog kršenja kućnog pritvora koje je dobio ranije zbog oružja.

Kako saznajemo, na licu mesta Rakočević se pojavio gotovo neprepoznatljiv, jer je u zatvoru trenirao. Izricanju presude od Peraćove porodice prisustvovao je jedino njegov brat Boris.

– Kazna je smešna. Ovako se samo šalje poruka  da svako može da ubije i da prođe nekažnjeno. Majka je jako loše , nema dana kada je od kako se dogodila nesreća  a da kad je ustala nije uzela lekove za smirenje, bez kojih ne može da preživi dan – rekao je kratko vidno potresen Bojanov brat dodavši da je otac u Beču.

Pročitajte još:Mladić koji je poginuo u “BMW-u smrti”: Tuga zbog Srbe Živkovića (20), vozač uhapšen!

Na suđenju je odbačeno i veštačenje koje je Pejaćev otac privatno sproveo sa stručnjakom.

Podsetimo, u optužnici se navodilo da je tog jutra Rakočević prošao kroz crveno svetlo na raskrsnici Cara Dušana i Tršćanske ulice i vozeći oko 50 kilometara na sat zakucao se u autobus “45”, kojeg je udarac odgurnuo u suprotnu traku baš kad je naišao autobus na liniji “15”, kojim je upravljao Perać. U tom udesu još dvoje putnika iz autobusa je povređeno. Test je pokazao da je Rakočević u krvi imao marihuanu, a na uviđaju u njegvom “pežou” pronađena je jedna kesica istog narkotika, za koju je rekao da je bila za ličnu upotrebu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike