Kolumbijka napustila Srbiju: Devojka ubijenog Strahinje Stojanovića nije više u našoj zemlji

11.01.2021

20:46

0

Autor: M. I.

Sonja Suarez Gomez redovno je objavljivala na Instagramu fotografije sa Strahinjom

Printscreen/Instagram/soniasuarezgmz

Sonja Suarez Gomez (45), povređena u eksploziji džipa u kojoj je poginuo njen dečko Strahinja Stojanović, uz dozvolu suda otišla iz Srbije.

Kolumbijki Sonji Suarez Gomez (45), koja je lakše povređena u eksploziji džipa u kojoj je u 13. septembra 2020. na Novom Beogradu poginuo njen momak Strahinja Stojanović (30), vraćen je pasoš i ona je uz dozvolu pravosudnih organa napustila našu zemlju.

Inače, Kolumbijki je posle ubistva Stojanovića bilo zabranjeno da napušta Srbiju do okončanja istrage, jer je bila važan svedok likvidacije.

Prčitajte još:

– Sonji Suarez Gomez nije bilo dozvoljeno da izađe iz Srbije, jer su istražitelji smatrali da ukoliko ode iz zemlje, nikada neće biti u prilici da je saslušaju. Bila je važan svedok, jer se poslednjih šest meseci njegovog života praktično nije odvajala od njega. Posle iskaza koji je dala više nije bilo osnova za njeno zadržavanje, pasoš joj je vraćen i ona je napustila Srbiju – kaže sagovornik Kurira.

On podseća da je Kolumbijka saslušana kao prvi svedok u istrazi, a da je istražitelje posebno interesovalo to što je Kolumbijka na svom Instagram profilu, koji je otvoren i svako može da vidi fotografije, pored slika, objavljivala i lokacije na kojima se nalaze.

Sonja Suarez Gomez redovno je objavljivala na Instagramu fotografije sa Strahinjom, a na njenom profilu poslednja zajednička slika stavljena je 23. oktobra, 41 dan posle njegovog ubistva. U opisu fotografije piše “41 dan sa tobom u raju”. Inače, posle ubistva, Kolumbijka je na saslušanju izjavila da su se upoznali na žurci u Madridu 2019. i da su ubrzo potom otpočeli vezu. Prvi put je u Srbiji, kako je ispričala, bila početkom prethodne godine, a onda nakratko otišla kod ćerke, koja se porodila. U martu je doputovala u Srbiju i do Strahinjine smrti živela je s njim.

Strahinja Stojanović i Sonja Suarez Gomez Printscreen/Instagram/soniasuarezgmz

Na saslušanju je izjavila da Strahinja uopšte nije bio uplašen za sopstvenu bezbednost i da nije sumnjao da mu preti bilo kakva opasnost. Ispričala je da su se normalno kretali, putovali, trenirali u teretanama u prestonici i obilazili kafiće i restorane. Tokom saslušanja je rekla i da nije otkrivala na fotografijama njegovu lokaciju i samim tim na neki način pomogla ubici, “jer se nisu krili, a Strahinja je znao da je na fotografijama i to mu nije smetalo” – podseća sagovornik iz istrage.

Bosanac razneo Strahinju?

Viši sud u Beogradu, zbog sumnje da je ubio Strahinju Stojanovića, raspisao je poternicu za Milivojem L. (51) iz Gradiške u Bosni i Hercegovini. Navodno, on je i ranije dovođen u vezu s kriminalnim delima, a sumnja se da je on postavio eksplozivnu napravu pod Strahinjin džip, aktivirao ga daljinskim upravljačem, a potom na električnom biciklu pobegao s mesta eksplozije.

Navodno, rekla je i da se Strahinja nije bavio kriminalom, već da je držao auto-plac i trgovao automobilima. Kobnog dana, kada je eksplodirala bomba postavljena na automobil, krenuli su na auto-trke na Ušću.

Sonja Suarez Gomez

Sonja Suarez Gomez
Printscreen/Instagram/soniasuarezgmz

Strahinja je vrištao od bolova, pokušala sam da ga izvučem iz automobila. Nisam bila svesna šta se dogodilo – ispričala je navodno ona, navodeći da joj je Strahinja izdahnuo na rukama.
Strahinja Stojanović, koji je imao kriminalni dosije, podsetimo, bio je meta napada i 2018. U eksploziji bombe koja je takođe bila postavljena pod njegov automobil teško je bila povređena njegova tadašnja devojka, bivša mis Marbelje Olac Bilbao Gonzales. Pukom srećom on je tada preživeo napad, pošto se vratio u stan po zaboravljeni mobilni telefon.

Ovaj napad dogodio se samo dve nedelje posle ubistva poznatog beogradskog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića 28. jula 2018. Interesantno je da se upravo Stojanovićevo ime dovodilo u vezu sa ovim ubistvom.

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti