Izgleda da je ipak mnogo kraće nego što smo mislili: Evo koliko sekundi traje seks za gotovo polovinu parova

29.07.2022

20:58

0

Autor: D. R.

Dok je seks u trajanju od sedam do 13 minuta za većinu ljudi zadovoljavajući, nova saznanja kažu da skoro polovina muškaraca seks privede kraju mnogo brže

Izgleda da je ipak mnogo kraće nego što smo mislili: Evo koliko sekundi traje seks za gotovo polovinu parova
Seks - Copyright Pexels

Nedavne studije pokazale su kako seks u proseku traje oko sedam minuta, ali ugledni stručnjak dr Hari Fič, specijalizovan za lečenje muških seksualnih problema tvrdi da je čak i to preterivanje.

U istraživanju za svoju knjigu “Gola istina – Ultimativno seksualno obrazovanje za odrasle” otkrio je da čak 43 odsto parova u proseku ne vode ljubav duže od dva minuta ili oko 120 sekundi, piše australijski "Star Observer."

Kao glavne “krivce” za to navodi muškarce, premda se preuranjenom ejakulacijom smatra stanje u kojem se seksualno uzbuđenje ne može kontrolisati duže od jednog minuta. Više od 90 odsto žena ne može da doživi orgazam u roku od dva minuta, pa je u takvom seksu njihovo zadovoljstvo definitivno neispunjeno.

Profimedia
 

- Postoje velike varijacije između parova, pa tako neki zaista vode ljubav i do sat vremena, ali znatno je više onih čije su strastvene seanse kratke - rekao je Fič.

Dodaje da bi muškarci koji ne mogu da odlože orgazam dva minuta od početka seksa, ali ni da ga dožive nakon 40 minuta vođenja ljubavi, svakako trebalo da posete lekara jer se takvi problemi mogu ublažiti.

Parovi u proseku vode ljubav dva puta nedeljno, a posledica kratkog trajanja seksa zasigurno je i manjak želje za njim.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike