Smehotresni vodič za ljubavni život iz 1894: „Daj mu malo, retko i, pre svega, nevoljno“

10.01.2022

20:34

0

Kako bi zadržale muškarca predstavljenog kao predatora, ženama se pre svega savetuje da „moraju izdržati“

Smehotresni vodič za ljubavni život iz 1894: „Daj mu malo, retko i, pre svega, nevoljno“
profimedia-0393633051 - Copyright Profimedia

Golotinja, priče o seksu, gledanje fotografija i crteža koji prikazuju ili sugerišu seks „su odvratne navike koje će muškarac verovatno steći ako mu je to dopušteno“, piše u knjižici „Uputstva i saveti za mlade neveste“ (Instruction and advice for the young bride) iz 1894. godine.

Iako autorka nije imala nameru da bude smešna, njena knjiga i danas zasmejava mnoge.

Knjiga iz 19. veka „Uputstva i saveti za mladu nevestu“ (Instruction and advice for the young bride), autorke Rut Smiters, danas je mnogima smešna, ali je u to vreme predstavljala svojevrsni vodič za ljubavni život mladih žena.

U ovom delu iz 1894. muškarci su prikazani kao predatori, a žene kao neiskvarena bića koja moraju da nauče kako da odbijaju stalne muške napade. Kako bi zadržale muškarca i osigurale svoju budućnost, ženama se pre svega savetuje da „moraju izdržati“.

„Voljena žena sveštenika L. D. Smitersa“, kako je Rut Smiters nazvala samu sebe, mladim ženama pojašnjava ponašanje tokom seksa, šta da očekuju i kako da spreče snošaj. Mlade su prikazane kao neiskusne devojke, a muškarci kao predatori koji bez seksa ne mogu živeti.

Seks dva puta nedeljno na početku braka sasvim je dovoljan, a na ženi je da se potrudi da tu brojku vremenom smanji. To može da izvede glumljenjem glavobolje ili neke bolesti, a može i da se i pravi da spava dubokim snom.

Ukoliko muškarac želi da je poljubi u usta, svakako bi bilo poželjno da okrene glavu tako da mu usne završe na njenom obrazu. Dobra prepreka je i započinjanje svađe sat vremena pre mogućeg snošaja. To će ga sigurno ohladiti.

Muškarca, po ovoj knjizi, ne bi trebalo ohrabrivati za seks, jer bi oni želeli da ga praktikuju svakog dana. Autorka takođe upozorava žene da su muškarci „po prirodi perverzni“ i svakakve ideje im mogu pasti na pamet. Žene bi posebno trebalo da budu oprezne kad se radi o „abnormalnim pozama“ i „korišćenju usta na raznim delovima tela“.

Rut napominje da su golotinja, priče o seksu, gledanje fotografija i crteža koji prikazuju ili sugerišu seks „odvratne navike koje će muškarac verovatno steći ako mu je to dopušteno“.

A ako do seksa već dođe, žene bi trebalo da pripaze da to rade u mraku. Uz to, dobro bi bilo da nose debele spavaćice koje ne skidaju sa sebe. Važno je i pre i tokom samog čina „mirovati što je više moguće“ i ne ohrabrivati muškarca još više. Savet je ženama da ne pomažu suprugu da dođe do kreveta po mraku jer „uz malo sreće, može pasti i povrediti se, a to je dobar izgovor da seksa ne bude“. No, ukoliko ipak uspe i pokuša da se zavuče pod njenu spavaćicu, jedan od izgovora bi mogao biti da hitno mora u toalet.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @radical_humanbeings

Napominje se i kako pametne žene moraju same da usavršavaju metode odbijanja i obeshrabrivanja supruga od seksa.

„Do pete godine braka taj ‘nemili događaj’ treba svesti na jednom mesečno, a do desete godišnjice bi većina žena trebalo da uspe u tome da seks potpuno izbaciti iz spavaće sobe. Do tada većina venčanih parova već ima decu i nema više potrebe za tim“, piše Smiters.

Njen sažeti savet glasi ovako: Jedno kardinalno pravilo braka je to da se nikada ne sme zaboraviti: daj malo, retko i, pre svega, nevoljno.

Ovo su neki saveti iz priručnika:

* Za osetljivu mladu ženu koja je imala koristi od pravilnog odgoja, dan venčanja je, ironično, i najsrećniji i najstrašniji dan u životu. S pozitivne strane, tu je sama svadba, u kojoj je nevesta središnja atrakcija u prekrasnoj i inspirativnoj ceremoniji, simbolizujući njen trijumf u osvajanju muškarca koji će osigurati sve njene potrebe do kraja života. S negativne strane, tu je bračna noć, tokom koje nevesta mora platiti, da tako kažem, cenu, suočavajući se po prvi put sa strašnim iskustvom seksa.

* U ovom trenutku, dragi čitatelju, dopustite mi da kažem jednu šokantnu istinu. Neke mlade žene zapravo s radoznalošću i užitkom očekuju iskušenje bračne noći! Čuvajte se takvog stava! Sebičan i senzualan suprug lako može iskoristiti takvu nevestu. Jedno kardinalno pravilo braka nikada se ne sme zaboraviti: Dajte malo, dajte retko, i iznad svega, dajte nevoljno. Inače bi ono što je moglo biti pravi brak moglo postati orgija seksualne požude.

* S druge strane, teror mlade ne mora biti ekstreman. Iako je seks u najboljem slučaju odvratan, a pogotovo bolan, mora se izdržati, za žene je to tako od početka sveta, a nadoknađuje ga monogamni dom i deca nastala iz toga. Beskorisno je, u većini slučajeva, da mlada nametne mladoženji da se odrekne seksualne inicijacije. Idealan muž bio bi onaj koji bi se obratio svojoj nevesti samo na njen zahtev i samo u svrhu rođenja potomstva, takva plemenitost i nesebičnost ne mogu se očekivati ​​od prosečnog muškarca.

* Većina muškaraca, ako ne bude odbijena, zahtevala bi seks gotovo svaki dan. Mudra nevesta dopustiće najviše dva kratka seksualna iskustva nedeljno tokom prvih meseci braka. Kako vreme prolazi, ona mora uložiti svaki napor da smanji ovu učestalost.

* Glumljenje bolesti, pospanosti i glavobolje najbolji su prijatelji suprugama po tom pitanju. Argumenti, zanovetanje, prigovaranje i prepirke takođe su vrlo delotvorne, ako se koriste kasno uveče oko sat vremena pre nego što bi muž inače započeo svoje zavođenje.

* Pametne žene su uvek na oprezu za nove i bolje metode odbijanja i obeshrabrivanja ljubavnih uvertira supruga. Dobra supruga treba da očekuje ​​da će smanjiti seksualne kontakte jednom nedeljno do kraja prve godine braka i jednom mesečno do kraja pete godine braka.

* Do svoje desete godišnjice mnoge su žene uspele da upotpune svoj roditeljski život i ostvarile krajnji cilj ukidanja svih seksualnih kontakata s mužem. U to vreme ona se može osloniti na to da će ga njegova ljubav prema deci i društveni pritisci zadržati u kući. Baš kao što bi trebalo da bude uvek spremna zadržati količinu seksa na što je moguće nižem nivou, mudra nevesta će davati jednaku pažnju i ograničavanju vrste seksualnih kontakata. Većina muškaraca po prirodi je prilično izopačena, a ako im se pruži imalo šanse, upustiće se u raznolike i najodvratnije aktivnosti. To uključuje, između ostalog, obavljanje normalnih aktivnosti u nenormalnim položajima; ženska usta; i nuditi svoje vlastite gnusne delove tela.

* Golotinja, priče o seksu, čitanje priča o seksu, gledanje fotografija i crteža koji prikazuju ili sugeriraju seks su grozne navike koje će muškarac verovatno steći ako mu je to dopušteno.

* Dama se oblači. Mudra nevesta ne bi dopustila svom suprugu da vidi njeno golo telo i nikada njemu ne bi dopustila da joj pokaže svoje neobučeno telo. Seks, kada se ne može sprečiti, treba praktikovati samo u potpunom mraku. Mnoge žene su smatrale korisnim imati debele pamučne spavaćice na sebi i pidžame na svojim muževima. Ne treba ih ukloniti tokom seksualnog čina. Tako je izloženo minimalno mesa.

* Nakon što je nevesta obukla haljinu i ugasila sva svetla, trebalo bi tiho ležati na krevetu i čekati svog mladoženju. Kad uđe u sobu, ne bi smela dati nikakav zvuk koji bi ga vodio u njenom smeru, da to ne bi shvatio kao znak ohrabrenja. Trebalo bi ga pustiti u mraku. Uvek postoji nada da će se spotaknuti i izazvati neznatnu povredu koju ona može iskoristiti kao izgovor da mu uskrati seksualni pristup.

* Kad je pronađe, žena bi trebala ležati što je moguće mirnije. Svaki njen telesni pokret može se tumačiti kao seksualno uzbuđenje od strane optimističnog muža.

* Ako je pokuša poljubiti u usta, trebala bi lagano okrenuti glavu kako bi joj poljubac umesto toga bezopasno pao na obraz. Ako joj pokuša poljubiti ruku, trebalo bi da napravi šaku. Ako podigne haljinu i pokuša je poljubiti bilo gde drugde, treba brzo povući haljinu na svoje mesto, izvući iz kreveta i reći mu da je priroda poziva u toalet. To će uopšteno ublažiti njegovu želju da je poljubi na zabranjeno područje.

* Ako suprug pokuša da je zavede laskavim razgovorima, mudra žena će se odjednom setiti nekih trivijalnih neseksualnih pitanja koja će mu postaviti. Kad odgovori, trebala bi nastaviti održavati razgovor, bez obzira na to koliko se u to vreme činio neozbiljnim.

* Na kraju, muž će naučiti da, ako insistira na seksualnom kontaktu, mora to obaviti bez ljubaznog ulepšavanja. Mudra žena će mu dopustiti da ne povuče haljinu dalje od struka i dopustiti mu da samo otvori prednju stranu svoje pidžame i tako uspostavi vezu.

* Trebalo bi da bude apsolutno ćutljiva ili da ne brblja o svojim kućnim poslovima dok se on muči i udaljava. Iznad svega, trebalo bi da leži savršeno mirno i nikada ni pod kojim okolnostima ne mrmljati ili jecati dok je čin u toku. Čim suprug završi čin, mudra žena će ga početi gnjaviti o raznim manjim zadacima koje želi sutra obaviti. Mnogi muškarci su iscrpljeni od seksualnog zadovoljstva odmah nakon što je čin završen. Stoga žena mora osigurati da u tom razdoblju nema mira za njega. Inače bi ga se moglo podstaći da uskoro pokuša još.

* Jedna ohrabrujuća činjenica na kojoj žena može biti zahvalna jeste to da suprugov dom, škola, crkva i društveno okruženje sarađuju sve vreme njegovog života kako bi mu usadili dubok osećaj krivice u pogledu njegovih seksualnih osećanja, tako da dođe li na bračni kauč pravdajući se i ispunjen sramom, već je napola zastrašen i ponižen. Mudra žena hvata tu prednost i neumoljivo sledi svoj cilj da prvo ograniči, a kasnije potpuno uništi muževljeu želju za seksualnim izražavanjem.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Z. A.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike