Srpske domaćice uvek dodaju jednu namirnicu u mleveno meso i zato im ćufte i faširane nisu sočne
Otkrijte koji to sastojak treba da izbacite, a koji da dodate u mleveno meso kako bi bilo sočnije
Mleveno meso je cenovno pristupačna namirnica, a otvara bezbroj mogućnosti za pripremu najrazličitijih jela i specijaliteta.
Od fino samlevene mesne mase nastaju ćufte, faširane šnicle, pljskavica, musaka... Sva ta jela se lako spremaju, pogotov ćufte i faširane šnicle, ali ako želite da budu sočnija, bitno je da izbacite jedan sastojak koji srpske domaćice redovno koriste.
Profesionalni kuvari otkrili su da dodavanje jaja u mleveno meso čini jelo suvim, pa predlažu da izbegnete ovaj sastojak ako želite da meso bude sočno.
I to nije sve, potrebno je dodati još jedan tajni sastojka koji će omogućiti da vaše jelo bude neverovatno ukusno i da svi traže repete.
A tajna sočnih ćufti za vas više nije tajna.
Kuvari koji preporučuju da izbacite jaja predlažu da u mleveno meso sipate malo kisele vode.
Oko 100 ml kisele vode ide na 1 kg mlevenog mesa. Ne preterujte sa tečnošću jer će meso da izgubi sočnost i nećete moći da formirate šnicle ili ćufte.
Bonus video:
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari