Recept dana: Musaka od belog mesa i krompira, a ako joj dodate ovaj tajni sastojak biće hrskava i niko joj neće odoleti

29.04.2022

07:58

0

Što je najvažnije, isprljaćete jednu posudu

Recept dana: Musaka od belog mesa i krompira, a ako joj dodate ovaj tajni sastojak biće hrskava i niko joj neće odoleti
Profimedia

Musaka je tradicionalno jelo i verovatno je najčešće pripremate od krompira i mlevenog mesa. Preliva se jajima i mlekom, a zbog ovih sastojaka dobija zlatnu koricu.

Zaboravite na klasičnu, sada pripremite musaku sa belim mesom i krompirom.

Nećete pogrešiti ako isprobate ovo čuveno jelo sa belim mesom, a preko preliva samo dodajte rendani sir koji će joj znatno poboljšati ukus i koricu učiniti hrskavijom.

Obrok koji će okupiti porodicu oko stola, a možete je poslužiti sa zelenom salatom i rukolom

Nakon ovog bogatog i ukusnog ručka, zasladite se ruskim medovikom, tortom kojoj najtvrđi karakteri neće moći da odoli.

Sastojci: 

  • 700 g pilećeg filea 
  • 700 g krompira 
  • 1 mladi luk 
  • 3 jajeta 
  • 250 ml pavlake za kuvanje 
  • 150 g tvrdog sira 
  • 20 ml maslinovog ulja 

Priprema:

Isecite krompir, meso i luk. Posolite, pobiberite i začinite po želji, pa prelijte maslinovim uljem. Dobro promešajte i sipajte u tepsiju. 

Umutite jaja sa pavlakom za kuvanje, pa sipajte preko krompira i mesa. Pospite peršunom i rendanim sirom.

Pokrijte aluminijumskom folijom, pa na par mesta probušite nožem. 

Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 30 minuta. Zatim uklonite foliju i pecite na 200°C oko 15 minuta. 

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi