Recept dana: Toskanska piletina na Meri Beri način sa spanaćem i paradajzom, savršena za brzu, laganu večeru

11.04.2024

07:49

0

Autor: K. O.

Jedan od njenih favorita

Recept dana: Toskanska piletina na Meri Beri način sa spanaćem i paradajzom, savršena za brzu, laganu večeru
Copyright Printscreen/YouTube

Volimo piletinu na mnogo načina. Dok neko preferira da priprema pileći file, drugi najviše vole sočne batake.

Čuvena kuvarica Meri Beri ima sjajan recept za toskansku piletinu sa spanaćem i paradajzom.

Recept je zasnovan na klasiku, a ovo je jedan od njenih favorita za laganu večeru.

Ona ju je pripremala sa batacima, ali vi možete koristiti i pileći file ako želite. U oba slučaja dobićete superukusno, a jednostavno jelo.

Vreme pripreme:

  • 45 minuta

Sastojci:

  •     6 velikih pilećih bataka bez kože, sa kostima
  •     2 kašike običnog brašna
  •     2 kašičice mlevene paprike
  •     2 kašike maslinovog ulja
  •     1 veliki luk, sitno iseckan
  •     1 velika crvena paprika, sitno iseckana
  •     2 čena belog luka, zgnječena
  •     2 kašičice paradajz pirea
  •     30 g paradajza, seckanog
  •     150 ml belog vina
  •     150 ml pilećeg temeljca
  •     150 ml pavlake za kuvanje
  •     150 g bebi spanaća
  •     55 g parmezana, narendanog

Priprema:

Stavite batake u činiju. Dodajte brašno i mlevenu papriku, dobro začinite solju i sveže mlevenim crnim biberom. Pomešajte zajedno da svi bataci budu uvaljani.

Zagrejte ulje u velikom, dubokom tiganju na jakoj vatri. Dodajte piletinu i pržite 3-4 minuta sa svake strane, dok ne porumene i ne postanu hrskave. Odložite na tanjir.

Profimedia
 

U tiganj u kom ste pržili batake dodajte luk i biber i pržite 4-5 minuta na srednjoj vatri, dok ne omekšaju. Možda će vam biti potrebno još malo ulja. Dodajte beli luk i pržite 30 sekundi.

Umešajte paradajz pire, paradajz, papriku, vino i temeljac i prokuvajte. Vratite piletinu u tiganj sa ostatkom soka, poklopite, smanjite vatru i dinstajte oko 30 minuta, dok ne omekša.

Dodajte pavlaku za kuvanje i spanać u tiganj sa piletinom i mešajte dok spanać ne splasne. Sklonite sa vatre, pospite sirom i poslužite toplo.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike