Recept dana: Pileći burgeri iz rerne, šest komada u jednom cugu, a ukus fenomenalan (VIDEO)

13.04.2024

07:52

0

Autor: V. I.

Neka ova subota bude u znaku mirisnih lepinjica sa sočnim mesom i aromatičnim prelivom

Recept dana: Pileći burgeri iz rerne, šest komada u jednom cugu, a ukus fenomenalan (VIDEO)
Copyright Instagram printscreen

Pripremite se da otkrijete novu zvezdu među burgerima sa ovim jedinstvenim receptom za piletinu! Ovaj recept kombinuje sočnost pilećeg filea s bogatstvom i dubinom ukusa raznih dodataka i začina, nudeći vam krajnji užitak u svakom zalogaju.

Započnite sa mariniranjem pilećih prsa u mešavini limunovog soka i maslinovog ulja. Ovako sočno pileće meso postaje osnova za neodoljivo ukusne hamburgere. Kulinarska avantura se nastavlja sa domaćim sosom i začinima koji će dodatno pojačati ukus, a završava se spektakularnim dodirom rastopljenog putera s belim lukom i svežim peršunom. Uživajte u svakom zalogaju ovog maštovitog jela koje obećava da će zadovoljiti sve vaše gastronomske želje.

Vreme pripreme:

  • 30 minuta

Sastojci:

Za fil od mesa:

  • 600 g pilećih prsa
  • 2 kašike limunovog soka
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • so, biber

Za sos:

  • 3 kašike sosa (za piletinu ili roštilj)
  • 1 kašika belog luka u prahu
  • 1 prstohvat mlevenog crnog bibera 

Za hamburgere:

  • 6 lepinjica
  • 6 kriški topljenog sira
  • 3 kašike majoneza (može i grčki jogurt)
  • 1 prstohvat slatke paprike
  • 1 prstohvat crnog bibera
  • 120 g rendanog sira

Za vrh lepinje:

  • 20 g rastopljeneg putera
  • 2-3 grančice seckanog svežeg peršunca
  • 2 čena belog luka

Priprema:

1. Piletinu marinirajte pa propržite da se ispeče.

2. Kada se meso malo ohladi, isecite ga na sitne komade

3. Komade pečenog pilećeg filea pomešajte sa sosom, belim lukom i biberom.

4. Majonez pomešajte sa paprikom i biberom.

5. Otopljeni puter sjedinite sa sitno seckanim peršunom i belim lukom

6. Ređajte pljeskavice u vatrostalmu posudu za pečenje: na donje polovine stavite kriške topljenog sira, na njih komadiće pilećeg filea u sosu

7. Prelijte mešavinom majoneza, pospite rendanim sirom te poklopite gornjim polovinama lepinji.

8. Odozgo namažite smesu od putera, peršuna i belog luka na vrhu. 

9. Pecite u rerni zagrejanoj na 180° C dok se sir ne istopi a lepinje ne porumene.

 

 

Bon appetit!

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike