Izbacivali smeće iz automobila: Dobili dve novčane kazne i policija im zaplenila vozilo

05.07.2022

18:25

2

Autor: D. R.

Prekršioci uhvaćeni na delu

Izbacivali smeće iz automobila: Dobili dve novčane kazne i policija im zaplenila vozilo
Profimedia

Dve osobe koje su putovale u Folksagen "golfu" kroz Rumuniju, odlučile su da se odmore pored puta i da očiste unutrašnjost svog vozila. Nažalost, njihovi planovi uključivali su i bacanje smeća pored kolovoza.

Osim kamera postavljenih posebno za praćenje vozača koji bi se mogli odlučiti na bacanje đubreta na odmorištu, u tom trenutku je naišla i policija, pa su prekršioci uhvaćeni na delu, piše Revijahak.

Kako se navodi, na snimcima, koji će poslužiti kao dokazni materijal, vidi se žena koja stavlja otpatke u plastičnu kesu, a zatim je baca u travu pored puta. Policijski službenici su videli šta se dogodilo i odmah su se zaustavili.

Odlučili su da primene zakon. Uz 1.100 evra kazne, službenici su zaplenili stari "golf". Pored toga, lokalna agencija za zaštitu okoline takođe je vozaču izrekla kaznu od 1.000 evra.

Organi Evropske unije i nacionalni regulatori iz država članica usvojili su oštre kazne za one koji ne poštuju pravila kada je u pitanju odlaganje smeća.

Lokalne vlasti su objasnile da je ovaj VW "golf" četvrti automobil oduzet vlasnicima koji su bacali đubre i koji su uhvaćeni na delu. Vozač za sada ne može preuzeti svoj automobil, a moraće i da dokazuje da nije prekršio zakon, ali tek nakon što se plati kazne.

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti