Studija: Vozači ovih automobila imaju najviše kazni za prebrzu vožnju

09.10.2021

09:55

0

Vozači jedne japanske marke i dalje dobijaju najviše kazni za prebrzu vožnju, baš kao što je to bio slučaj 2020. i 2019. godine

Studija: Vozači ovih automobila imaju najviše kazni za prebrzu vožnju
profimedia-0549227599 - Copyright Profimedia

U pitanju su vozači "subara", i to posebno modela WRX, koji imaju najtežu nogu na gasu u konkurenciji 393 modela automobila obuhvaćenih studijom.

Istu studiju svake godine provodi "Isurify", američka kompanija koja se bavi upoređivanjem automobilskih osiguranja.

Na američkim putevima, model u kojem se najčešće dobija kazna za prebrzu vožnju je WRX i to nije slučajnost. Naime, u top 10 "najbržih“ ušla su još dva Subarova modela, BRZ i Impreza.

Profimedia
 

Čak 18,8 odsto vozača WRX-a ima barem jednu kaznu za prekoračenje ograničenja brzine, dok državni prosek iznosi 9,59 posto. U Top 10 probio se i korejski Hjundai, pa su tako u vrh stigli "Hyundai Genesis Coupe", "Kia Stinger" i "Hyundai Veloster".

Profimedia
 

Evropske boje brani  "folksvagen golf GTI" na osmom mestu s 14,95 odsto. Podsetimo, prošle godine je bio pozicioniran na visoko drugo mesto sa 17,38 odsto. Izgleda da su se vozači golfova brzo upristojili. Ne čudi ni činjenica da su pet od deset automobila na popisu sportski automobili, piše index.hr.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. R.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike