Neobične aktivnosti poznatih u slobodno vreme: Od skupljanja bodeža do bogatih kolekcija lutaka i pisaćih mašina

10.03.2021

16:30 >> 15:20

0

Šta rade kada ne šetaju crvenim tepihom?

Neobične aktivnosti poznatih u slobodno vreme: Od skupljanja bodeža do bogatih kolekcija lutaka i pisaćih mašina
Copyright Profimedia

Oni su bogati i slavni i žive živote skrivene od očiju javosti. Koliko mogu.

Kombinacija umetnosti sa velikom količinom novca može značiti prilično čudne kupovine i strasti. Od kolekcije vozića do skupljanja Barbika, nema ograničenja za ono što novac može kupiti. Čak i neki od najpoznatijih glumaca, glumica, režisera i muzičara imaju neke tajne opsesije koje su jednostavno neobične.

Kako pišu svetski mediji, Anđelina Džoli ima bogatu kolekciju noževa, a Klaudija Šifer skuplja isušene insekte. Šejkin Onil kupuje sve što za temu ima Supermena, a Kventin Tarantino može da se pohvali kolekcijom društvenih igara inspirisanih pop kulturom.

Andželina Džoli

Ko bi mogao pretpostaviti da velika holivudska glumica sakuplja hladno oružje iz raznih krajeva sveta? Obožava da sakuplja srednjovekovni pribor za jelo i slično. Voli komade iz doba renesanse, čak ima i kolekciju bodeža, mačeva i noževa. Džoli je rekla za magazin “V” da je njeno divljenje bodežima nastalo zahvaljujući majci koja ju je uvukla u taj hobi. Sada ona svoja interesovanja prenosi na svog sina Madoka.

– Mama me je odvela da kupim prve bodeže sa 11 ili 12 godina i Madoku sam već kupila nekoliko. Vodimo ga u posebnu radnju. Takođe, često razgovaramo o samurajima i njihovim dobrim delima.

Anđelina Džoli Pofimedia

Tejlor Svift

Pevačica Tejlor Svift ništa ne voli više od stvaranja snežnih kugli, posebno u vreme praznika. Uvek ostavi neko vreme pre božićnog perioda za svoj hobi. Izrađuje ih od tradicionalnih tegli i trudi se da dizajnu uvek doda svoj pečat.

Profimedia

Demi Mur

Demi Mur skuplja starinske lutke i ima ih oko 2.000 koje je osigurala na dva miliona dolara. Navodno je neke držala u spavaćoj sobi koju je delila sa bivšim suprugom Eštonom Kučerom koji je 2009.izjavio da su lutke prilično uticala na raspoloženje u spavaćoj sobi.

Profimedia

Bijonse

R&B diva se najradije opušta uz čitanje krimi-romana, kojima posvećuje i po nekoliko sati nedeljno.

Profimedia

Tom Henks

Pored toga što voli da skuplja modele vozova, Tom Henks ima i kolekciju pisaćih mašina. A sve je krenulo sasvim slučajno. 1973.godine serviser je odbio da popravi njegovu plastičnu pisaću mašinu iz detinjstva, nazvavši je beskorisnom. Umesto toga, prodao mu je pisaću mašinu Hermes 2000 i tako je počeo da ih skuplja. Sada ima vrednu kolekciju od preko 100 retkih pisaćih mašina.

Princ Vilijam i Kejt

Iako je princ Vilijam jedan od onih koji voli da igra Bingo i sa porodicom ga igra na Božić, on i Kejt takođe vole ronjenje na velikim dubinama. Ovaj savršeni kraljevski par ima sertifikat za ronjenje na 30 metara bez prisustva instruktora.

Printscreen/Instagra

Majk Tajson

Fanovi nikada ne bi očekivali da će bivši šampion u teškoj kategoriji biti toliko fasciniran golubovima. Kako prenosi “The Sun”, od malena je voleo ptice i imao je goluba kućnog ljubimca koji se zvao Džulijus. Nakon što je završio karijeru boksera, Tajson je počeo da se bavi golubovima i svake godine prisustvuje izboru najlepših golubova u Kaliforniji.

Majk Tajson Profimedia

Mila Kunis
Lepa glumica je opsednuta video-igrama, naročito “World of Warcraft”. Kako je izjavila, ovu igricu često igra satima.

Mila Kunis Profimedia

Džoni Dep
Glumac Džoni Dep je možda jedina holivudska zvezda sa hobijem koji uključuje sakupljanje Barbika. Kako prenosi “The Sun”, ne samo da ih sakuplja, već se sa njima i igra. Slavni glumac takođe poseduje i bizarnu kolekciju kostura golubova.

Džoni Dep Profimedia

Pročitajte još:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike