Kako pripremiti savršene bečke šnicle: Kuvar daje savete o pravilnoj temperaturi i sastojcima za hrskav i sočan pohovani obrok
Bečke šnicle su omiljeno jelo mnogih, no izazov je pripremiti ih tako da ostanu sočne i aromatične
Tradicija austrijske kuhinje nudi nam bečku šniclu, jelo koje je mnogima omiljeno, ali često predstavlja izazov u pripremi. Sa pravim savetima o izboru mesa i načinu pripreme, svaka domaćica može postići savršenstvo.
Kada je reč o izboru mesa, stručnjaci preporučuju teletinu kao idealnu za sočne i nežne bečke šnicle. Iako je svinjetina česta alternativa zbog pristupačnije cene, teletina i svinjetina su najpreporučljiviji izbori zbog svoje arome i teksture. Piletina se takođe može koristiti, ali njena aroma nije tako izražena. Bitno je i da meso sadrži malo masnoće za dodatnu sočnost.
Priprema bečkih šnicli podrazumeva nekoliko koraka za maksimalnu aromu i teksturu. Umesto ulja, mnogi preferiraju puter za prženje zbog bogatijeg ukusa, dok dodavanje malo slatke pavlake u jaja za pohovanje doprinosi jedinstvenoj teksturi.
Pohovanje se vrši u tri faze: prvo se meso uvalja u brašno, potom u smesu od jaja i slatke pavlake, i na kraju u prezle. Šnicle se zatim prže u kombinaciji putera i ulja do zlatno-žute boje, omogućavajući im da "plivaju" u masnoći za savršen izgled i sočnost.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari