Recept dana: Dinstana teletina u paradajz sosu sa povrćem za prave gurmane
Sočno i slasno
Pred vama je jedan pravi vikend ručak, tada imamo malo više vremena da budemo u kuhinji. Takođe, savršeno je glavno jelo kada vam se najave gosti, a s obzirom na to koliko je sočano i ukusno, u slast će ga pojesti i deca.
Za razliku od govedine, svinjetine i jagnjetine, teletina ima znatno nižu energetsku vrednost, a više visokokvalitetnih belančevina uz manje masti.
Svakako, ako baš poželite, ovako pripremljeno povrće možete spremati uz razne vrste mesa.
Kada je jelo gotovo, za promenu, možete njime puniti tortilje.
Za desert obavezno poslužite pitu sa karamelizovanim trešnjama ili osvežavajući kolač sa filom od limuna.
Sastojci:
- 3 veća krompira
- 1 patlidžan
- 2 manje tikvice
- 2 crvene paprike
- 2 zelene paprike
- 4-5 čena belog luk
- so, ulje, aleva paprika, origano
Za meso:
- 500 g teletine
- 500 ml soka od paradajza
- 1 crveni luk
- 2 čena belog luka
- so, biber, bosiljak
Priprema:
Sve povrće iseći na štapice (sem belog luka) i staviti u veliku činiju. Dodati ulje i začine i dobro promešati da se pomešaju začini i ulje sa povrćem.
Poređati povrće na pleh sa pek papirom i odozgo staviti cele čenove belog luka, pa peći na 210°C dok krompir ne bude gotov.
U dublji tiganj staviti malo ulja da se zagreje. Dodati iseckan crveni luk da se proprži. Meso iseckati na trakice, pa dodati u luk. Propržiti meso dok ne promeni boju, a onda sipati pola šolje vode i ostaviti da se meso dinsta na jačoj vatri (ringla 7 od 9).
Kad voda ispari dodati sitno iseckan beli luk, malo promešati i staviti sve začine i sipati paradajz sok. Smanjiti ringlu (5 od 9) i ostaviti da se krčka dvadesetak minuta.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari