Recept dana: Brze pileće pljeskavice, toliko se jednostavno prave da će uspeti i apsolutnim početnicima u kuhinji (VIDEO)

16.03.2024

07:52

0

Autor: V. I.

Ako vam je ponestalo ideja za brz ručak, ovo je pravi recept za vas

Recept dana: Brze pileće pljeskavice, toliko se jednostavno prave da će uspeti i apsolutnim početnicima u kuhinji (VIDEO)
Copyright Profimedia

Vikend je pred nama i vreme kada se mnogi upuštaju u kulinarske avanture, pa spremaju neka gurmanska i zahtevnija jela poput govedine Velington.

Ipak, nekad nam i vikendom treba neko brzo jelo, koje će biti ukusno, ali i osvežiti naš jelovnik.

Ako ste već pomalo umorni od klasičnih pljeskavica, a originalne pazarske pljeskavice vam se ne jedu, ne brinite, jer imamo odličan predlog za vas - pileće pljeskavice! Ova ukusna alternativa klasični pljeskavicama predstavlja savršen način da osvežite svoj jelovnik i uživate u nečem novo. Priprema pilećih pljeskavica je izuzetno jednostavna, a rezultat je fantastično ukusan obrok koji će oduševiti sve ukućane.

Jedna od prednosti pilećih pljeskavica je što su veoma zahvalne za kombinovanje. Uz dodatak nekoliko priloga i toplu balon lepinju koju možete da punite čime hoćete, brzo ćete dobiti savršeno izbalansiran obrok koji će zadovoljiti i najveće gurmane. Štaviše, ove pljeskavice su bogate nutritijentima, što ih čini idealnim izborom za one koji vode računa o svom zdravlju ili su na dijeti.

Profimedia
 

Osim što su ukusne, pileće pljeskavice su i veoma praktične. Možete ih pripremiti u većim količinama i koristiti ih za naredne obroke tokom nedelje. Ako želite još veću praktičnost, pripremljene pljeskavice možete i zamrznuti, čime ćete uštedeti vreme u budućnosti, jer će biti spremne za brzu pripremu kad god vam zatrebaju.

Vreme pripreme:

  • 15 minuta

Sastojci:

  • 400 g pilećih prsa 
  • 1 crni luk
  • 1 kašičica.mlevene paprike
  • 50 g rendanog sira (trapist)
  • 1/2 veze mirođije (opciono)
  • 1 jaje
  •  2 kašike.prezli
  • 1 kašika pavlake
  • so, crni biber
  • ulje ili mast za prženje

Priprema:

1. U blenderu usitnite meso bez kostiju i kožice te oljušten crni luk.

2. U dobijenu smesu ubacujte redom začine i lepo sve pomešajte da se sastojci ravnomerno rasporede.

3. Ako volite, u smesu za pljeskavice možete dodati i sitno seckani beli luk, slaninicu ili šunku.

3. Od smese uz pomoć dve kašike pravite pljeskavice.

4. Pecite ih na vrelom ulju dok ne porumene.

Služite uz sezonsku salatu.

 

 

Bon appetit!

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike