Pohovanje mesa bez greške: Samo na ovaj način će biti sočno, tajna leži u jednoj namirnici

12.02.2024

14:55

0

Autor: K. B.

Pohovano meso je omiljeni specijalitet mnogih ljudi, ali nije uvek lako postići savršenu kombinaciju sočnosti mesa i hrskave kore

Pohovanje mesa bez greške: Samo na ovaj način će biti sočno, tajna leži u jednoj namirnici
profimedia-0513819030 - Copyright Profimedia

Međutim, često se dešava da korica bude previše masna ili da meso izgubi sočnost tokom prženja. Zato želimo da podelimo sa vama tajnu savršene smese za pohovanje, a ta tajna je - pivo!


Da biste napravili ovu smesu, potrebni su vam sledeći sastojci: 3 jaja, 5 kašika brašna, 1 kašika prezli, 1/2 kašičice soli i 200 ml piva.

Prvo umutite jaja u jednoj posudi. Zatim dodajte brašno, so, prezle i pivo u tu smesu. Dobro sve izmešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Sada uvaljajte komade mesa u pripremljenu smesu, kako bi svaki komad bio prekriven ravnomerno. Nakon toga, možete pržiti meso na uobičajen način, u dubokom ulju ili na tiganju.
Profimedia
 

Vreme prženja zavisi od debljine mesa i željene unutrašnje temperature. Bitno je da korica bude hrskava, a meso sočno.

Nadamo se da će vam ovaj recept pomoći da pripremite savršeno pohovano meso sa sočnim unutrašnjim delom i hrskavom koricom. Uživajte u obroku!

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike