"Čarobni napitak" na sceni Narodnog pozorišta: Najlepši segmenti iz popularnih opera

03.06.2021

13:28 >> 11:27

0

Samo finale programa rezervisano je za scene iz drugog čina opere Bal pod maskama Đuzepea Verdija, a nastupaće Jasmina Trumbetaš Petrović, Dušan Plazinić

"Čarobni napitak" na sceni Narodnog pozorišta: Najlepši segmenti iz popularnih opera
Copyright Pixabay

U scenama iz opera “Don Đovani”, “Don Paskvale”, “Toska” i “Bal pod maskama” pod nazivom “Čarobni napitak” nastupiće ansambl Opere Narodnog pozorišta, u subotu, 5. juna u 20 časova na Velikoj sceni.

Ovaj operski događaj uz učešće solista, Orkestra i Hora Opere Narodnog pozorišta, pod dirigentskom upravom Ane Zorane Brajović i u režiji Ivane Dragutinović Maričić, predstaviće segmente iz pomenutih opera.

Program je tako koncipiran da se u skladu sa epidemiološkom situacijom i uz poštovanje pravila izvedu segmenti iz opera, odnosno čitave scene sa kostimiranim solistima, članovima Hora i Orkestrom na sceni.

ATA Images/Milan Maričić

Iz Mocartovog “Don Đovanija”, biće izveden prvi i finale prvog čina i drugi čin uz učešće Vladimira Andrića, Sofije Pižurice i Gavrila Rabrenovića, a iz Donicetijevog “Don Paskvala”, treći čin, sa Vladimirom Andrićem i Dragoljubom Bajićem.

U nastavku ovog događaja Ana Rupčić, Janko Sinadinović, Vuk Matić i Pavle Žarkov izvešće scenu iz prvog čina Pučinijeve “Toske”, dok je samo finale programa rezervisano za scene iz drugog čina opere “Bal pod maskama” Đuzepea Verdija, a nastupiće Jasmina Trumbetaš Petrović, Dušan Plazinić i Ljubodrag Begović.

Pročitajte još

Na ovaj način naši umetnici nastoje i istrajavaju u nameri da svojoj vernoj publici vrate predstave koje su sastavni deo aktuelnog repertoara Opere.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike