Ako niste znali, i pire možete da zaledite: A evo kako da ga vratite u stanje kao da ste ga maločas spremili

04.02.2023

13:07

0

Autor: Z. A.

Znamo svi da je greota bacati hranu, ali ne znamo da i pire može da se čuva u zamrzivaču

Ako niste znali, i pire možete da zaledite: A evo kako da ga vratite u stanje kao da ste ga maločas spremili
Copyright Profimedia

Klasik i jedan omiljenih priloga širom sveta jeste pire krompir. Ipak, nekad se desi da ga pripremimo vipše nego što naši ukućani mogu da pojedu. I šta onda činiti?


Da jedan način je da od njega napravimo krokete sutradan, ali malo ko zna da je pire moguće zalediti i onda opet koristiti kao – pire koji je i po teksturi i po ukusuisti kao da ste ga tek zgotovili.

Prilikom pripreme obroka uz koji spremate pire treba da znate ovu činjenicu.

Kako se zamrzava pire krompir

Najvažniji za zamrzavanje pirea jeste koji recept za pire krompir koristite.
Svaki recept koji uključuje pavlaku ili mleko i maslac dolazi u obzir jer je sadržaj masti u zamrzivaču ključan je za održavanje ukusa i teksture vašeg omiljenog priloga.

Ukoliko se odlučite da pire zamrznete, učinite ovo – ohlađen pire krompir stavite u posudu zgodnu za zamrzavanje, napišite datum na posudi i stavite u zamrzivač. Metoda je odlična i za zamrzavanje pirea od batata.

Profimedia
Krompir za pire

Koliko dugo može da ser drži u zamrzivaču

Ministarstvo poljoprivrede SAD preporučuje da zamrznut pire može se čuvati u zamrzivaču do dva meseca.

Kako da podgrejete zamrznuti pire

Ako vreme dopušta, najbolje ga je odlediti ga u frižideru, a onda ga zagrejati na sledeće načine:

U tiganju na srednje jakoj vatri, povremeno promešajte da se potpuno zagreje na odgovarajuću temperaturu.

U mikrotalasnoj pećnici u poklopljenoj posudi, oko pet minuta - povremeno promešajte.

U rerni u velikoj posudi s poklopcem oko 30 minuta, tačnije dok se ne zagreje na željenu temperaturu.

Profimedia
Krompir za pire s mesom

Kako da mu popravite ukus

Ako vam se čini da je suv i bezukusan, dodajte kap mleka ili pavlake, ili kašičicu maslaca, odnosno malo posolite i pobiberite po ukusu. A možete i dodatno poboljšati ukus dodavanjem kisele pavlake i pržene slanine, belog luka ili limuna i začinskog bilja, piše aktivni.si.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike